Зізнайтеся, чи бувало з вами таке, що хочеться побалувати себе шматочком ситної ароматною піци, а перспектива розігрівати духовку заради випікання пари невеликих шматочків не здається такою вже привабливою? Або можливо у вас зовсім немає духовки? Тоді цей рецепт ідеально вам підійде!

Порада: Наповнення піци ви, звичайно ж, можете змінювати під себе, додавати помідори, солоні огірки, м’ясо, ананаси – одним словом, все, що душі завгодно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 140 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 0.66 ч. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Грецький йогурт – 50 мл
  • карамельний Соус – 2 – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
  • Болгарський перець солодкий або Перець чилі – 0,5 шт.
  • Сир – 80 – 100 гр.
  • Маслини – 2 – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати піцу з йогуртом на сковороді? Насамперед необхідно замішати тісто. Для цього в глибокій мисці ретельно змішайте сухі інгредієнти, а саме борошно, сіль, цукор і розпушувач.

Розтопіть вершкове масло і поступово вмішайте його в суху суміш до отримання пухкої маси. При необхідності вершкове мало можна замінити рослинною олією або маргарином.

Наступної додайте в миску сметану або йогурт, які, за бажанням, замінюються на жирний кефір, або інший схожий молочний продукт. Вимішуйте тісто до отримання однорідної кулі, яка не буде липнути до рук. Змастіть його невеликою кількістю рослинної олії, миску, затягніть плівкою, щоб тісто не заветрелось, і приберіть в тепле місце хвилин на 10-15. Не обов’язково чекати стільки часу, але тоді тісто буде менш пружним і з ним буде важче працювати, тому зараз можна зайнятися приготуванням начинки для майбутньої піци.

По закінченні часу дістаньте тісто з миски і розкачайте на попередньо присипаній борошном поверхні. Розмір і товщину можете варіювати за бажанням. Можете проявити фантазію і розкачати пласт не в розмір сковороди, а, наприклад, поділити на кілька частин і зробити основи під порційні міні-піци.

Щоб випадково не отримати порожнисту корж, ретельно дірявимо основу виделкою. Так вона не буде сильно надуватися при смаженні.

Настав час смаження. Прогрійте сковороду, змащену маслом і покладіть на неї під кришку отриману основу і потримайте на невеликому вогні кілька хвилин до утворення золотистої скоринки. Коли вона буде задовольняти вашим вимогам, акуратно переверніть млинець іншою стороною вниз.

Подрумянившуюся бік змастіть вашим улюбленим соусом, не доходячи до краю приблизно сантиметр.

Злегка присипте основу тертим сиром, викладіть зверху начинку.

Зверху висипте залишився сир, додайте перець і інші спеції за бажанням можете прикрасити кільцями маслин.

Прикрийте вашу піцу кришкою і потримайте так деякий час. Для вірності можете ще трохи зменшити вогонь. В середньому час очікування становить близько 10 хвилин, але, так як все індивідуально, дивіться за ступенем расплавленности сиру і м’якості овочів. Як тільки вам здасться, що вони ідеальні – сміливо знімайте сковороду з вогню, перекладайте піцу собі в тарілку і насолоджуйтеся результатом.

Приємного апетиту!

Піца Піца з сиром Піца на тесті без дріжджів