Іноді нам так хочеться смачної піци, але йти за нею далеко, доставку чекати довго, а в холодильнику залишилися тільки самі звичайні продукти. Але найсмачніша піца виходить саме тоді, коли готуєш її сам, а найприємніше те, що її можна приготувати всього за 10-15 хвилин і можна використовувати абсолютно будь-які, знайдені в холодильнику, продукти!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Кетчуп – 50 гр.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Копчена ковбаса – 100 гр.
- Сир Моцарелла – 100 гр.
- Базилік свіжий – за бажанням
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Для початку приготуємо тісто для піци з ковбасою, сиром і кетчупом без дріжджів в духовці. Для цього просіваємо борошно через сито: так борошно насититься киснем і стане розсипчастим, що дозволить їй без праці змішатися з іншими інгредієнтами, а також дозволить тесту вийде більш однорідним.
В окремій сухий ємності будемо замішувати тісто. Для цього змішуємо просіяне борошно, сіль, сметану і яйце і замішуємо тісто віночком. За консистенцією тісто має нагадувати не рідку сметану.
Готуємо простий соус. Для цього нам необхідно всього лише змішати кетчуп, сметану і гірчицю, за смаком можна додати сіль і перець.
Приступаємо до складання піци. Форму для випікання необхідно змастити маслом, а після – вилити тісто. На тісто повільно і акуратно виливаємо соус, після чого акуратно розподіляємо його ложкою по формі, намагаючись не змішати соус з тестом. По черзі викладаємо ковбасу або шинку, сир і посипаємо піцу перцем за бажанням.
Розігріваємо духовку заздалегідь до 220°C, відправляємо піцу в духовку на середній рівень і випікаємо протягом 10-15 хвилин.
Готову піцу дістаємо з духовки, перекладаємо в сервірувальне блюдо і подаємо до столу, прикрасивши гілочкою базиліка за бажанням. Готово! Приємного апетиту!
Піца Піца з ковбасою Піца з сиром Піца на тесті без дріжджів