Лінива піца на сковороді відмінний варіант для швидкого вечері, коли після робочого дня не хочеться довго стояти біля плити. Або відмінний варіант, щоб пригостити друзів, які забігли в гості на вихідні. Витративши всього 10 хвилин, ви отримаєте смачну піцу до столу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Копчена ковбаса – 50 – 100 гр.
- Сир – 40 – 80 гр.
- Гриби мариновані – 5 – 10 шт.
- Кетчуп – 1 – 2 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
Процес приготування:
Для початку готуємо продукти за списком для приготування піци з майонезом без сметани на сковороді за 10 хвилин. Візьмемо цибулину середнього розміру, очистимо її від лушпиння. Після, обполіскуємо цибулину проточною водою і нарізаємо невеликими кубиками.
Наливаємо в сковороду олію і розігріваємо.
Викладаємо цибулю. Пасеруємо на повільному вогні до золотистого відтінку.
Поки смажиться цибуля, займемося тестом. Для нього беремо 2 курячих яйця, моєму і розбиваємо в глибоку миску.
Яйця трохи солимо і добре збиваємо.
Додаємо 2 ст. л. борошна і перемішуємо. Тісто має нагадувати густу сметану.
Коли цибуля обжарился, перекладаємо його зі сковороди, а на його місце відправляємо тісто.
Для начинки нарізаємо ковбасу на дрібні кубики.
На крупній тертці натираємо сир.
Коли тісто присмажилося, перевертаємо його лопаткою і змащуємо кетчупом.
На тісто викладаємо обсмажені цибулю, далі мариновані гриби (можна використовувати мариновані огірочки) і ковбасу. Все рівно розподіляємо по поверхні.
Піцу посипаємо тертим сиром (можна додати трохи майонезу) і накриваємо кришкою.
Даємо постояти 5 хвилин. Після того як сир розплавився, можна подавати піцу до столу. Приємного апетиту.