Багато люблять поласувати свіжою піцою, однак не завжди є час і можливість приготувати цю страву в духовці. Піца на сковороді готується буквально за 10 хвилин, а інгредієнти можна використати саме ті, що люблять будинку, тому цей рецепт сподобається кожному: швидко і саме так, як хочеться.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сметана – 4 ст. л.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 9 ст. л.
  • Для начинки: – за смаком
  • Сир Пармезан – 0.5 ст.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Спочатку готуємо необхідні інгредієнти: яйця важливо дістати з холодильника за 10 хвилин до початку приготування, щоб вони полежали при кімнатній температурі.

Борошно бажано заздалегідь просіяти, щоб у ній не було грудочок, а тісто було більш повітряним.

В підготовлену форму вбиваємо два яйця і ретельно збиваємо з додаванням щіпки солі: так вони збиваються краще.

До яєць додаємо свіжу сметану і майонез. Жирність цих продуктів залежить від ваших уподобань і не впливає на консистенцію тіста, проте вважається, що більш жирні молочні продукти корисніші.

В суміш, поступово перемішуючи, додаємо 9 ст. л. борошна без гірки.

Тісто по консистенції має нагадувати густу сметану.

Готуємо начинку: вибрані продукти (м’ясні, рибні, овочеві) ріжемо дрібними кубиками або соломкою, а сир можна натерти на крупній тертці.

Сковорідку потрібно змастити рослинним маслом.

На неї виливаємо тісто, а зверху викладаємо підготовлені інгредієнти начинки, посипаємо тертим сиром.

Після цього накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо готуватися на невеликому вогні приблизно 10 хвилин.

Готовність страви можна визначити по виду сиру: як тільки він повністю розплавився, піца на сковороді готова, і можна насолоджуватися оригінальним і смачним блюдом.

Піца з сиром Піца на сметані