Багато люблять поласувати свіжою піцою, однак не завжди є час і можливість приготувати цю страву в духовці. Піца на сковороді готується буквально за 10 хвилин, а інгредієнти можна використати саме ті, що люблять будинку, тому цей рецепт сподобається кожному: швидко і саме так, як хочеться.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сметана – 4 ст. л.
- Майонез – 4 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 9 ст. л.
- Для начинки: – за смаком
- Сир Пармезан – 0.5 ст.
- Масло рослинне – для змазування
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Спочатку готуємо необхідні інгредієнти: яйця важливо дістати з холодильника за 10 хвилин до початку приготування, щоб вони полежали при кімнатній температурі.
Борошно бажано заздалегідь просіяти, щоб у ній не було грудочок, а тісто було більш повітряним.
В підготовлену форму вбиваємо два яйця і ретельно збиваємо з додаванням щіпки солі: так вони збиваються краще.
До яєць додаємо свіжу сметану і майонез. Жирність цих продуктів залежить від ваших уподобань і не впливає на консистенцію тіста, проте вважається, що більш жирні молочні продукти корисніші.
В суміш, поступово перемішуючи, додаємо 9 ст. л. борошна без гірки.
Тісто по консистенції має нагадувати густу сметану.
Готуємо начинку: вибрані продукти (м’ясні, рибні, овочеві) ріжемо дрібними кубиками або соломкою, а сир можна натерти на крупній тертці.
Сковорідку потрібно змастити рослинним маслом.
На неї виливаємо тісто, а зверху викладаємо підготовлені інгредієнти начинки, посипаємо тертим сиром.
Після цього накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо готуватися на невеликому вогні приблизно 10 хвилин.
Готовність страви можна визначити по виду сиру: як тільки він повністю розплавився, піца на сковороді готова, і можна насолоджуватися оригінальним і смачним блюдом.
Піца з сиром Піца на сметані