Самий смачний плов виходить на багатті, особливо якщо приготувати його за рецептом Сталика Ханкишиева. Пряний, апетитний і приголомшливо смачний, від такої страви неможливо відірватися!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис Девзира – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Баранина – 500 гр.
  • Морква – 5 шт.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Зіра – 5 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Курдючний жир – 300 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати плов на багатті за рецептом Сталика Ханкишиева. Цибулю чистимо і ріжемо його півкільцями.

Моркву очищаємо і ріжемо соломкою.

Баранину нарізаємо шматочками досить великого розміру, щоб вона добре відчувалася в страві.

Беремо казан топимо сало і викладаємо м’ясо. Ставимо на вогнище і обсмажуємо 5-7 хв., щоб воно підрум’янилося.

Тепер кладемо цибулю і моркву і смажимо ще 5 хв, помішуючи.

Додаємо рис девзира і воду. Солимо блюдо, кладемо зіру, перець і очищену головку часнику. Перемішуємо і готуємо на костере 25-30 хв, поки рис не стане м’яким. Якщо вода википатиме, доливаємо ще невеликими порціями.

Приємного апетиту!

Плов в казані на вогнищі Плов з баранини з рисом Плов з часником Узбецький плов в казані