Самий смачний плов виходить на багатті, особливо якщо приготувати його за рецептом Сталика Ханкишиева. Пряний, апетитний і приголомшливо смачний, від такої страви неможливо відірватися!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис Девзира – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Баранина – 500 гр.
- Морква – 5 шт.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Зіра – 5 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Курдючний жир – 300 гр.
- Часник – 1 головка
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати плов на багатті за рецептом Сталика Ханкишиева. Цибулю чистимо і ріжемо його півкільцями.
Моркву очищаємо і ріжемо соломкою.
Баранину нарізаємо шматочками досить великого розміру, щоб вона добре відчувалася в страві.
Беремо казан топимо сало і викладаємо м’ясо. Ставимо на вогнище і обсмажуємо 5-7 хв., щоб воно підрум’янилося.
Тепер кладемо цибулю і моркву і смажимо ще 5 хв, помішуючи.
Додаємо рис девзира і воду. Солимо блюдо, кладемо зіру, перець і очищену головку часнику. Перемішуємо і готуємо на костере 25-30 хв, поки рис не стане м’яким. Якщо вода википатиме, доливаємо ще невеликими порціями.
Приємного апетиту!
Плов в казані на вогнищі Плов з баранини з рисом Плов з часником Узбецький плов в казані