Приготувати розсипчастий плов в казані досить просто, головне правильно дотримуватися пропорції! Така страва стане прикрасою застілля і запам’ятатися гостям на довго. Просто смакота!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Рис білий – 500 гр.
  • Яловичина або Баранина – 500 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Готувати правильний плов в казані на вогнищі просто! М’ясо промиваємо, з допомогою ножа очищаємо від білої плівки і ріжемо на кубики середнього розміру

Моркву чистимо, миємо й ріжемо тонкою соломкою.

Тепер очищаємо цибулю й ріжемо півкільцями.

В казан виливаємо рослинне масло і ставимо на вогнище, щоб розігріти його. Викладаємо шматочки м’яса обсмажуємо з усіх боків 10 хв.

Додаємо цибулю і морквину, перемішуємо і продовжуємо смажити ще 10 хв

Засипаємо промитий рис і заливаємо воду. Солимо і приправляємо блюдо перцем чорним, червоним, а також зірою. У центр кладемо головку часнику. Накриваємо казан кришкою і тушкуємо 30-35 хв. після кипіння, до готовності рису.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов в казані на вогнищі Плов з м'ясом Плов з м'ясом в казані Узбецький плов в казані на вогнищі Узбецький плов з яловичиною