Пропонуємо цікавий спосіб приготування плову – в пакет для запікання. Рис в ньому виходить м’яким і розсипчастим, головне, забезпечити достатню кількість рідини. Додатково беремо яловичину, цибулю, моркву, часник і спеції. Як бачите, склад продуктів зовсім простий, а плов виходить дуже смачний і насичений. В якості приправи можна брати вже готову суміш для плову – вона збалансована за складом і добре поєднується з будь-яким м’ясом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1,5 ст.
  • Яловичина – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 3 зуб.
  • Вода – 1 л
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Готувати плов в пакет для запікання в духовці просто! Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на чверть-кільця.

Для плову можна використовувати будь-яке м’ясо, яке є у вас в наявності: яловичину, свинину, курку, баранину та ін У даному випадку використовуємо філе яловичини. Промиваємо його, обсушуємо і ріжемо на тонкі брусочки.

У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. Висипаємо в сковорідку підготовлений цибулю і обсмажуємо його при помішуванні до легкого рум’янцю.

Потім додаємо терту моркву, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще трохи, щоб овочі пом’якшилися. Не забуваємо помішувати в процесі. Потім робимо зажарку з сковороди і перекладаємо її в тарілку.

В сковороду доливаємо ще трохи олії, розігріваємо його і викладаємо нарізане м’ясо. Обсмажуємо яловичину до рум’яної скоринки, періодично помішуючи. Знімаємо з плити.

Рис висипаємо в миску і промиваємо в кількох працях води. Остання вода повинна виходити з крупи повністю чистою, а зернятка повинні стати більш прозорими.

В широку миску викладаємо промитий рис, обсмажені цибулю з морквою, рум’яні шматочки яловичини. Зубки часнику очищаємо від лушпиння і нарізаємо на невеликі шматочки, який також додаємо в миску. Посипаємо все сіллю, меленої солодкої паприкою та сумішшю спецій для плову.

Перемішуємо всі разом.

Відміряємо відповідний відрізок пакет для запікання. Зав’язуємо його відразу з одного боку. З другої відкритої сторони закладаємо всередину приготовану заготовку для плову. Вливаємо вказану кількість гарячої води. Зав’язуємо щільно і другу сторону пакета.

Акуратно укладаємо пакет з пловом на деко. Робимо зверху пару проколів для виходу пари. Духовку попередньо розігріваємо до температури 190 градусів і ставимо в неї деко з пловом на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом п’ятдесяти хвилин до м’якості рису

Готовий плов дістаємо з духовки і розрізаємо пакет зверху, розкриваємо. Розкладаємо плов по порціях, прикрашаємо подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Плов Плов в духовці Плов з круглозерним рисом Плов з часником Плов з яловичиною Плов з яловичиною в духовці Плов у рукаві для запікання в духовці