Плов у рукаві для запікання в духовці простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Ми звикли готувати плов в казані, сковороди, жаровні на плиті – традиційно, стандартно і зрозуміло. А що, якщо спробувати зробити плов у рукаві для запікання в духовці? Страва буде запікатися при високій температурі в рукаві, не втрачаючи вологи і натуральних соків інгредієнтів виходить дуже насичено. Крім того, активну час готування для господині при такому способі істотно скорочується. В якості м’ясної складової пропонуємо використовувати свинячі реберця – вони досить жирні і дають особливу насиченість страви.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1,3 склянки
  • Свинячі ребра – 400 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 2 головки
  • Приправа (на вибір) – 1 – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Готувати плов у рукаві для запікання в духовці просто! Рис висипаємо в миску і промиваємо в кількох працях води. Остання вода повинна виходити з крупи повністю прозорою, а зернятка повинні стати більш прозорими.

Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на спеціальній крупній тертці.

Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні кубики.

У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. Реберця разрубаем на більш компактні шматки при необхідності, промиваємо, обсушуємо і викладаємо в гаряче масло. Обсмажуємо до появи рум’яної скоринки, перевертаючи на різні сторони для рівномірного покриття скоринкою.

До рум’яним ребрышкам висипаємо підготовлені цибулю з морквою, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще трохи, щоб овочі пом’якшилися. Не забуваємо помішувати в процесі.

У форму для запікання викладаємо обсмажені реберця з овочами. Форма повинна бути такого розміру, щоб її можна було помістити в рукав для запікання.

Поверх кладемо промитий рис, а також всипаємо суміш прянощів для плову і сіль.

Перемішуємо всі разом для рівномірного перерозподілу інгредієнтів.

Вливаємо в форму гарячу воду так, щоб вона повністю покривала рис. Орієнтовна кількість на дані пропорції – дві склянки. Головки часнику трьом в руках, щоб пішла зайва верхня лушпиння. На часточки не поділяємо. Промиваємо часник, зрізаємо нижню частину, щоб активніше виходив часниковий аромат при запіканні. Кладемо часник в плов.

Поміщаємо форму з пловом в рукав для запікання. Зав’язуємо рукав з обох сторін. По центру робимо пару тонких проколів для виходу пари.

Духовку попередньо розігріваємо до температури 190 градусів і ставимо в неї форму з пловом на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом години до м’якості рису.

Готовий плов дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і звільняємо від рукава.

Розкладаємо плов по порційних тарілках. Для прикраси можна посипати поверхню свіжої рубаною зеленню.

Смачного!

Плов без моркви Плов в духовці Плов з круглозерним рисом Плов зі свинини з рисом Плов у рукаві для запікання в духовці