Плов у рукаві для запікання в духовці простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Ми звикли готувати плов в казані, сковороди, жаровні на плиті – традиційно, стандартно і зрозуміло. А що, якщо спробувати зробити плов у рукаві для запікання в духовці? Страва буде запікатися при високій температурі в рукаві, не втрачаючи вологи і натуральних соків інгредієнтів виходить дуже насичено. Крім того, активну час готування для господині при такому способі істотно скорочується. В якості м’ясної складової пропонуємо використовувати свинячі реберця – вони досить жирні і дають особливу насиченість страви.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 1,3 склянки
- Свинячі ребра – 400 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 2 головки
- Приправа (на вибір) – 1 – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Готувати плов у рукаві для запікання в духовці просто! Рис висипаємо в миску і промиваємо в кількох працях води. Остання вода повинна виходити з крупи повністю прозорою, а зернятка повинні стати більш прозорими.
Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на спеціальній крупній тертці.
Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні кубики.
У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. Реберця разрубаем на більш компактні шматки при необхідності, промиваємо, обсушуємо і викладаємо в гаряче масло. Обсмажуємо до появи рум’яної скоринки, перевертаючи на різні сторони для рівномірного покриття скоринкою.
До рум’яним ребрышкам висипаємо підготовлені цибулю з морквою, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще трохи, щоб овочі пом’якшилися. Не забуваємо помішувати в процесі.
У форму для запікання викладаємо обсмажені реберця з овочами. Форма повинна бути такого розміру, щоб її можна було помістити в рукав для запікання.
Поверх кладемо промитий рис, а також всипаємо суміш прянощів для плову і сіль.
Перемішуємо всі разом для рівномірного перерозподілу інгредієнтів.
Вливаємо в форму гарячу воду так, щоб вона повністю покривала рис. Орієнтовна кількість на дані пропорції – дві склянки. Головки часнику трьом в руках, щоб пішла зайва верхня лушпиння. На часточки не поділяємо. Промиваємо часник, зрізаємо нижню частину, щоб активніше виходив часниковий аромат при запіканні. Кладемо часник в плов.
Поміщаємо форму з пловом в рукав для запікання. Зав’язуємо рукав з обох сторін. По центру робимо пару тонких проколів для виходу пари.
Духовку попередньо розігріваємо до температури 190 градусів і ставимо в неї форму з пловом на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом години до м’якості рису.
Готовий плов дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і звільняємо від рукава.
Розкладаємо плов по порційних тарілках. Для прикраси можна посипати поверхню свіжої рубаною зеленню.
Смачного!