Плов з куркою по узбецькому рецептом відрізняється яскравим пряним ароматом і насиченим смаком. Приготувати поживну страву можна в каструлі. Оцініть просту та швидку ідею для вашого столу!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1,5 склянки
  • Курка – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Зіра – 0,5 ч. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Для того щоб приготувати узбецький плов з куркою в каструлі на плиті, курку розбираємо на шматки середнього розміру. Використовуємо філе і м’ясо на кості.

Очищаємо цибулю й ріжемо його півкільцями.

Невеликими брусочками розбираємо очищену моркву.

В каструлю вливаємо олію. Нагріваємо його і викладаємо сюди м’ясо з овочами. Смажимо до рум’янцю.

Додаємо в блюдо рис. По центру розмішуєм головку часнику в лушпинні.

Слідом додаємо сіль і спеції. Заливаємо продукти водою і готуємо на слабкому вогні 20 хвилин.

Готовий плов розмішуємо, розкладаємо по тарілках і доповнюємо свіжою зеленню. Можна подавати до столу!

Пісний плов Плов без моркви Плов з курки з рисом Плов з куркою і часником Плов з куркумою Плов у каструлі Узбецький плов з куркою