Щоб приготувати смачний плов з баранини по-узбецьки, потрібно і час, і майстерність господині, яке набувається досвідом. Це блюдо готують для сімейного недільного обіду або святкового столу. Для плову по-узбецьки обов’язковими є 6 інгредієнти: баранина, рис, цибулю, моркву, часник і гострий перець. Береться для такого плову хороша свіжа баранина, якісний рис і чавунний казан з товстими стінками, тоді цим блюдом ви порадуєте і гостей, і близьких.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис пропарений – 300 гр.
  • Баранина – 0.7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Приправа (на вибір) – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов з баранини по-узбецьки в казані просто! Баранину для плову промийте під проточною водою, паперовим рушником приберіть всю рідину і наріжте м’ясо на середні шматочки. Для узбецького плову всі інгредієнти дрібно нарізають.

Добре розігрійте в казані рослинне масло. Потім перекладіть в нього шматочки баранини.

М’ясо обсмажте на великому вогні, тільки не пересушите.

Моркву почистіть, помийте і наріжте на велику соломку.

Очищену цибулину наріжте на великі кубики.

Нарізані моркву і цибулю перекладіть до обсмаженої баранині.

Потім насипте приправу для плову сіль за смаком і перемішайте. Покладіть в казан очищену від зовнішньої лушпиння головку часнику і гострий перець, налийте склянку окропу і тушкуйте м’ясо з овочами на великому вогні під закритою кришкою 5 хвилин. Після цього стручок перцю і часник перекладіть з казана на тарілочку.

Рис кілька разів добре промийте холодной водою. Потім викладіть його в казан рівним шаром і не перемішується з м’ясом і овочами.

Налийте в казан воду на 1 см вище за шар рису. Повторно перекладіть в плов часникову голівку і стручок гострого перцю. 10 хвилин готуйте плов на великому вогні, потім закрийте казан кришкою і тушкуйте плов на маленькому вогні протягом 20 хвилин.

Приготовленому плову з баранини по-узбецьки дайте 20 хвилин для настоювання. Потім видалити часник і перець, плов ложкою перемішайте, перекладете його на велике блюдо і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Плов без м'яса Плов в казані Плов в казані на плиті Плов з м'ясом Плов з пропаренным рисом Плов з часником