Знамените узбецька страва – плов з яловичиною можна приготувати на сковороді в домашніх умовах. Доповніть це ситне і смачне блюдо зеленню і свіжими овочами і у вас вийде збалансований обід на всю родину.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 1 кг
  • Рис білий – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Зіра – 1 ст. л.
  • Барбарис – 1 ст. л.
  • Куркума – 1 ст. л.
  • Часник – 2 головки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати узбецький плов з яловичини на сковороді просто! Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.

Очищену моркву наріжте соломкою.

Яловичину помийте, промокніть паперовими рушниками, нарізати на кубики середньої величини.

Обсмажте на сковороді цибулю до золотистого кольору, потім викладіть м’ясо і моркву.

Смажте всі разом 10-15 хвилин.

Коли овочі стануть м’якими і м’ясо покриється рум’яною скоринкою, додайте в зажарку барбарис, зіру, куркуму, перець, сіль і часник.

Влийте воду, доведіть її до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте м’ясо півгодини під закритою кришкою.

Рис промийте кілька разів.

Через півгодини викладіть його в сковороду, додайте гарячої води, щоб вона повністю покрила крупу.

Доведіть плов до кипіння на сильному вогні, потім накрийте сковороду кришкою і тушкуйте плов на повільному вогні.

Коли майже вся вода вбереться, спробуйте плов на сіль, при необхідності посоліть і продовжуйте готувати ще 20-30 хвилин.

Готовий плов з яловичиною перемішайте і подавайте на стіл зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

Плов Плов з барбарисом Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов з яловичини з рисом Узбецький плов Узбецький плов з яловичиною