Приголомшливо апетитний плов з бараниною, приготовлений на вогнищі, дуже легко приготувати! Це неймовірно апетитний і ситне блюдо. Баранина виходить дивно ніжною і м’якою, а рис розсипчастим і ароматним. Просто смакота!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Рис білий – 500 гр.
- Баранина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 1,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1,5 ч. л.
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1 ст. л.
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Вода – 500 мл
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування плову з баранини в казані на вогнищі? Рис промиваємо і замочуємо у холодній воді.
Тепер промиваємо баранину і чистимо її від білої плівки, ріжемо м’ясо на кубики близько 1,5*1,5 див.
Цибулю чистимо від лушпиння, ріжемо його півкільцями.
Морквину також очищаємо і моєму, потім ріжемо тонкими смужками.
В казан заливаємо олію і розігріваємо його, викладаємо баранину і смажимо її 10 хв, помішуючи, потім додаємо цибулю і моркву і продовжуємо смажити ще 10 хв
Тепер зливаємо воду з рису і додаємо його в казан, засипаємо спеції (перець чорний, червоний мелений, зіру), солимо і заливаємо воду. У центр кладемо головку часнику цілком. Тушкуємо під кришкою протягом 40 хв.
Приємного апетиту!
Плов Плов без моркви Плов в казані на вогнищі Плов з баранини в казані на вогнищі Плов з баранини з рисом Плов з часником