Приготування смачного класичного плову з баранини в казані є особливою майстерністю, яке набувається тільки досвідом господині. Готується він тільки в казані. Важливо ретельно вибрати продукти для плову, адже від цього залежить основний смак. Баранина береться на кісточці. Для нього потрібен курдючний жир. Рис береться твердих сортів: «Басматі» або «Девзир». Обов’язково додавайте зіру. Готуємо плов на плиті в казані.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Рис білий – 1 кг
  • Баранина – 1 кг
  • Сало курдючне – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 1 кг
  • Часник – 2 шт.
  • Зіра – 2 ч. л.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати класичний плов з баранини в казані просто! Спочатку підготуйте всі інгредієнти для плову. Баранину промийте, потім відокремте її від кісточок і м’ясо нарізати на середні шматочки. Бараняче сало дрібно наріжте. Очищені цибулю і моркву наріжте на тонкі кільця і соломку. Пару морквин залиште цілими. У часнику зніміть зовнішню лушпиння.

Вибраний для плову рис ретельно промити холодною водою.

Казан поставте на плиту і нагрійте його.

Потім налийте в казан потрібну кількість рослинної олії і його добре накалите. У розігріте масло покладіть шматочки баранячого сала.

Обсмажене сало дістаньте з казана і покладіть в гаряче масло баранячі кісточки. До кісточках насипте по дрібці солі і зіри, розім’явши її в руці або ступці. Обсмажте кісточки до рум’яного кольору.

Потім в казан перекладіть цибульні кільця і цілі морквини. Їх також обсмажте до рум’яності, періодично помішуючи шумівкою.

Потім в казан покладіть шматочки м’яса.

Обсмажуйте м’ясо протягом 7-10 хвилин до рум’яної скоринки.

Потім до смаженій м’ясу перекладіть морквяну соломку, і все добре перемішайте.

Коли морква стане м’якою, налийте в казан 1 літр чистої води.

У киплячий бульйон покладіть часникові головки і стручки гострого перцю і зробіть під казаном невеликий вогонь.

Потім казан (м’ясо з овочами) протягом 30 хвилин. Потім видаліть з казана кісточки, головки часнику, моркви, стручки перцю і перекладіть в казан промитий рис.

Шумівкою рис розподіліть рівним шаром поверх зірвака і по своєму смаку посоліть. Вогонь збільшите до максимального.

Рис з зирваком не перемішуйте, тільки акуратно виправляйте його шумівкою, щоб шар рису був рівним.

При готуванні рис буде вбирати воду, і по мірі зменшення води зменшуйте вогонь під казаном.

Тушкуйте плов до готовності рису, що визначається по пробі на смак: рис повинен бути неразваренным, пружним і всередині нетвердим. У готовому рисі шумівкою зробіть невелике заглиблення і перекладіть в нього кісточки з морквою, часником і перцем. Насипте до плову 2 ложки розтертої зіри і покрийте все рисом.

Потім вимкніть вогонь. Казан накрийте теплим рушником і тарілкою або кришкою і залиште плов на 30 хвилин, щоб він «дійшов» і настоявся.

Поки плов настоюється, приготуйте для подачі плову салат зі свіжих помідорів і цибулі.

Приготований класичний плов з баранини в казані перекладіть на красиве блюдо. Зверху покладіть кісточки, перець і часник і можете подавати до столу.

Смачних і вдалих страв!

Плов Плов в казані Плов в казані на плиті Плов з баранини з рисом Плов з бараниною в казані на плиті Узбецький плов в казані на плиті Узбецький плов з куркою