Крупа «Булгур» чудово підходить для приготування плову, так як зберігає розсипчастість після готування не гірше рису, добре вбирає сік і аромат м’яса і овочів. Плов з булгуру виходить не тільки смачним, але і корисним, особливо для дотримуються принципів ПП і для людей у віці, так як ця крупа низькокалорійна і містить багато мікроелементів і клітковини. Точною, як для рису, пропорції води і булгуру немає, в середньому береться 1,5:1. Готуємо плов з яловичиною та в казані.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Булгур – 300 гр.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Часник – 1 шт.
  • Зіра – 5 гр.
  • Куркума – 5 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати плов з булгуру з яловичиною в казані. Яловичину для плову добре промиваємо проточною водою і витираємо насухо кухонним рушником. Потім м’ясо нарізаємо на шматочки довільного розміру.

Крупу «Булгур» (для плову підходять цілі зерна або крупного дроблення) на 20 хвилин заливаємо холодною водою. Після закінчення цього часу воду зливаємо.

Цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо тонкими півкільцями.

Чистимо моркву і шаткуємо її соломкою або брусочками, так як терта морква перетворює плов в кашу.

Ставимо на плиту казан і добре розігріваємо в нього рослинне масло.

Потім перекладаємо в масло шматочки яловичини і смажимо їх на великому вогні протягом 7 хвилин до рум’яної скоринки з усіх боків.

Потім до смаженій м’ясу кладемо нарізані моркву і цибулю, перемішуємо і обсмажуємо овочі з м’ясом ще 10 хвилин.

Потім наливаємо в казан трохи води і тушкуємо яловичину з овочами на маленькому вогні і під закритою кришкою мінімум 1,5 години, щоб яловичина добре розварилася. У процесі гасіння періодично доливаємо в казан трохи води, так як вона википає.

До кінця гасіння м’ясо по своєму смаку посипаємо сіллю, чорним перцем, додаємо зіру і куркуму, кладемо очищену від зовнішньої лушпиння головку часнику. Тушкуємо м’ясо зі спеціями ще 5-10 хвилин.

Потім крупу викладаємо рівним шаром поверх тушкованої яловичини. Крупу з м’ясом не перемішуємо. Наливаємо в казан чисту воду на 1 палець вище шару булгуру.

Кришку казана закриваємо. Тушкуємо плов з булгуром на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Цього часу достатньо, щоб крупа зварилася.

Приготований плов залиште в казані на півгодини для настоювання, потім видаліть часник, перемішайте плов і можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Плов Плов в казані на плиті Плов з часником Плов з яловичиною в казані на плиті Розсипчастий плов з яловичиною Справжній узбецький плов Узбецький плов Узбецький плов в казані на плиті