Пікнік або ситний обід на велику компанію – плов з бараниною допоможе нагодувати всіх. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати смачну страву з бурого рису.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Баранина – 700 гр.
- Рис бурий – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сало свиняче – 100 гр.
- Часник – 2 головки
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати плов з бурого рису з бараниною? Рис добре промийте і залийте холодною водою на півгодини.
Моркву очистіть, помийте і наріжте соломкою.
З ріпчастої цибулі зніміть лушпиння і нарізати його півкільцями. З часнику зніміть верхній шар лушпиння і зріжте коріння.
Сало наріжте дрібними кубиками. Казан розігрійте на сильному вогні. потім викладіть в нього сало і вытопите з нього жир. Шкварки видаліть з казана з допомогою шумівки.
На смальці обсмажте баранину з усіх боків.
Потім викладіть в казан цибулю і обсмажте його до золотистого кольору.
До смаженій цибулі додайте м’ясо і моркву, продовжуйте смажити на середньому вогні 15 хвилин.
Коли морква стане м’якою, влити в казан окріп, доведіть зірвак до кипіння і продовжуйте готувати на слабкому вогні 15-20 хвилин.
Після цього додайте часник і зіру, варіть ще 15 хвилин, посоліть за смаком. Зірвак повинен бути злегка пересолений.
Далі викладіть в казан рис і долийте ще окропу, щоб він покрив крупу. Доведіть плов до кипіння і тушкуйте під кришкою 20 хвилин.
Потім за допомогою глибокої миски зберіть рис гіркою і тримайте казан на самому повільному вогні 25-30 хвилин, щоб випарувався бульйон, що залишився.
Приберіть миску, перемішайте плов і можна пригощати близьких і гостей.
Приємного апетиту!
Плов Плов без цибулі Плов в казані Плов з часником Плов зі свининою в казані на плиті Плов на сковороді Узбецький плов