Пікнік або ситний обід на велику компанію – плов з бараниною допоможе нагодувати всіх. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати смачну страву з бурого рису.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Баранина – 700 гр.
  • Рис бурий – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сало свиняче – 100 гр.
  • Часник – 2 головки
  • Зіра – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати плов з бурого рису з бараниною? Рис добре промийте і залийте холодною водою на півгодини.

Моркву очистіть, помийте і наріжте соломкою.

З ріпчастої цибулі зніміть лушпиння і нарізати його півкільцями. З часнику зніміть верхній шар лушпиння і зріжте коріння.

Сало наріжте дрібними кубиками. Казан розігрійте на сильному вогні. потім викладіть в нього сало і вытопите з нього жир. Шкварки видаліть з казана з допомогою шумівки.

На смальці обсмажте баранину з усіх боків.

Потім викладіть в казан цибулю і обсмажте його до золотистого кольору.

До смаженій цибулі додайте м’ясо і моркву, продовжуйте смажити на середньому вогні 15 хвилин.

Коли морква стане м’якою, влити в казан окріп, доведіть зірвак до кипіння і продовжуйте готувати на слабкому вогні 15-20 хвилин.

Після цього додайте часник і зіру, варіть ще 15 хвилин, посоліть за смаком. Зірвак повинен бути злегка пересолений.

Далі викладіть в казан рис і долийте ще окропу, щоб він покрив крупу. Доведіть плов до кипіння і тушкуйте під кришкою 20 хвилин.

Потім за допомогою глибокої миски зберіть рис гіркою і тримайте казан на самому повільному вогні 25-30 хвилин, щоб випарувався бульйон, що залишився.

Приберіть миску, перемішайте плов і можна пригощати близьких і гостей.

Приємного апетиту!

Плов Плов без цибулі Плов в казані Плов з часником Плов зі свининою в казані на плиті Плов на сковороді Узбецький плов