Філе індички відноситься до нежирним сортам м’яса, тому плов з неї готується для дієтичного, дитячого харчування і для дотримуються принципів ПП. М’ясо філе готується швидко, і щоб не стало сухим в плові, в цьому рецепті воно попередньо трохи відварюється. Для такого плову підходить будь-рис і спецій додається лише перець в горошку або лавровий лист.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Філе індички – 1 шт.
- Рис білий – 2 склянки
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 головки
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець духмяний горошок – 8 шт.
- Масло рослинне – 70 мл
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Плов з філе індички приготований за пропонованим рецептом припаде до смаку і дітям, і дорослим.
Почистіть і промийте морквину і наріжте її на довгі брусочки.
Почистіть цибулини і нашаткуйте з тонкими чверть кільцями.
Філе індички, можна заздалегідь, відваріть в підсоленій воді протягом 20 хвилин, не більше, потім 10 хвилин потримайте в бульйоні, щоб воно залишилося соковитим.
В посуді для приготування плову розігрійте рослинне масло і трохи обсмажте в ньому нарізані моркву і цибулю, щоб вони стали м’якими. Відварене філе індички наріжте поперек волокон на середні шматочки і перекладіть в посуд до обсмаженою овочам.
Потрібну кількість рису, плову 5-8 разів промийте холодною водою.
Потім промитий рис рівним шаром укладіть поверх шматочків м’яса з обсмаженими овочами. Рис трохи посоліть і розкладіть на ньому горошини запашного перцю.
Потім ці інгредієнти залийте гарячою водою, щоб вона була на 2 см вище їх рівня. Наливайте Воду по стінці посуду або ложці, щоб рис з іншими інгредієнтами не перемішалися.
закрийте Посуд кришкою і тушкуйте плов на маленькому вогні протягом 25 хвилин, поки рис не вбере всю рідину. Приготований плов залиште на 15-20 хвилин для настоювання.
Потім акуратно перемішайте плов, спробуйте на смак і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Плов без цибулі Плов в казані Плов в казані на плиті Плов з часником Плов у каструлі