Філе індички відноситься до нежирним сортам м’яса, тому плов з неї готується для дієтичного, дитячого харчування і для дотримуються принципів ПП. М’ясо філе готується швидко, і щоб не стало сухим в плові, в цьому рецепті воно попередньо трохи відварюється. Для такого плову підходить будь-рис і спецій додається лише перець в горошку або лавровий лист.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Філе індички – 1 шт.
  • Рис білий – 2 склянки
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 головки
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець духмяний горошок – 8 шт.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Плов з філе індички приготований за пропонованим рецептом припаде до смаку і дітям, і дорослим.

Почистіть і промийте морквину і наріжте її на довгі брусочки.

Почистіть цибулини і нашаткуйте з тонкими чверть кільцями.

Філе індички, можна заздалегідь, відваріть в підсоленій воді протягом 20 хвилин, не більше, потім 10 хвилин потримайте в бульйоні, щоб воно залишилося соковитим.

В посуді для приготування плову розігрійте рослинне масло і трохи обсмажте в ньому нарізані моркву і цибулю, щоб вони стали м’якими. Відварене філе індички наріжте поперек волокон на середні шматочки і перекладіть в посуд до обсмаженою овочам.

Потрібну кількість рису, плову 5-8 разів промийте холодною водою.

Потім промитий рис рівним шаром укладіть поверх шматочків м’яса з обсмаженими овочами. Рис трохи посоліть і розкладіть на ньому горошини запашного перцю.

Потім ці інгредієнти залийте гарячою водою, щоб вона була на 2 см вище їх рівня. Наливайте Воду по стінці посуду або ложці, щоб рис з іншими інгредієнтами не перемішалися.

закрийте Посуд кришкою і тушкуйте плов на маленькому вогні протягом 25 хвилин, поки рис не вбере всю рідину. Приготований плов залиште на 15-20 хвилин для настоювання.

Потім акуратно перемішайте плов, спробуйте на смак і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Плов без цибулі Плов в казані Плов в казані на плиті Плов з часником Плов у каструлі