Плов з індички, як дієтичного і легко засвоюваного організмом м’яса, особливо приготований в духовці і з малим вмістом олії, ідеально підходить для дитячого та здорового харчування. Плов готується з філе індички і рису «Жасмин», щоб блюдо вийшло розсипчастим. Часник і приправи, якщо блюдо для дітей, не кладемо, а додаємо трохи кабачка.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Філе індички – 200 гр.
- Рис Жасмин – 1 склянка
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кабачки – 300 гр.
- Масло оливкове – для смаження
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати плов з індички в духовці. Почистіть і промийте цибулину і моркву. Потім цибулину дрібно наріжте.1
Моркву подрібніть на середню терку. У сковорідці розігрійте оливкову олію і обсмажте в ньому спочатку нашатковану цибулю, а потім натерту моркву. Смажте овочі недовго, лише до прозорості цибулі і м’якості моркви.
Шматочок філе індички добре промийте, обсушіть серветкою і наріжте на маленькі кубики.
Потім перекладіть м’ясо в сковорідку до овочів і посмажте його тільки до зміни кольору світлий.
Рис кілька разів промийте холодною водою і відваріть до напівготовності в окремій каструльці.
В сковорідку до обсмаженою інгредієнтів покладіть кабачок, нарізаний на невеликі кубики, і його теж трохи обсмажте.
Потім до обсмаженою індички і овочами перекладіть напівготовий рис, додайте трохи солі і все перемішайте.
Розігрійте духовку до 180°С. Підготовлену суміш м’яса з рисом і овочами перекладіть в змащену маслом будь-який посуд для запікання і налийте трохи води, щоб вона трохи прикрила плов. Потім закрийте посуд кришкою або шматочком фольги і помістіть в розігріту духовку на 25 хвилин.
Приготований плов з індички потримайте в вимкненій духовці 10-15 хвилин, потім акуратно перемішайте і можете подавати до столу.
Смачного вам і вашим дітям!