На звичайній сковорідці з високими краями можна швидко і просто приготувати плов, який смаком не буде відрізнятися від приготованого в казані. Готуємо плов з качкою (заздалегідь правильно обробленої), беремо якісний рис, приправи, додаємо трохи овочів і за півтори години виходить ароматне і розсипчасте блюдо для сімейного вечері.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 800 гр.
  • Рис білий – 2 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

Готувати плов з качкою на сковороді легко! Підготовлену тушку качки наріжте на шматочки будь-якого розміру.

В сковороді добре розігрійте трохи (адже жир додасть качине м’ясо) рослинного масла і перекладіть в неї шматочки птиці.

На середньому вогні протягом 5-7 хвилин обсмажте шматочки зі всіх сторін до легкого золотистого кольору і потім посипте м’ясо перцем і приправою хмелі-сунелі.

Потім налийте до обсмаженої качці чисту воду, щоб вона тільки покрила м’ясо, і після закипання потушкуйте його на маленькому вогні під прикритою кришкою протягом 40-50 хвилин.

За цей час овочі, зазначені в рецепті, почистіть, промийте і наріжте тонкою соломкою. Потім рівномірно розкладіть їх поверх протушенного м’яса. Овочі по своєму смаку посоліть.

Рис для плову кілька разів промийте холодною водою і викладіть його рівним шаром поверх овочів.

Бульйон повинен покрити рис на 1 см вище його рівня, тому можете долити в сковороду трохи гарячої води. Тушкуйте плов під закритою кришкою і на мінімальному вогні протягом 15-20 хвилин.

За цей час рис повністю повинен увібрати весь бульйон. Вогонь під сковорідкою вимкніть і дайте плову настоятися 10-15 хвилин, потім його акуратно перемішайте і зніміть пробу.

Соковитий і розсипчастий плов з качки, приготований в сковорідці, можете подавати до столу зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов Плов без цибулі Плов з овочами Плов на сковороді