Рецептів приготування плову з куркою багато, і це блюдо готують господині часто, адже продукти для нього недорогі і доступні протягом усього року. У цьому рецепті вам пропонується в плов додати чорнослив, що додасть йому кисло-солодкі нотки і цікавий оригінальний смак. Рецепт простий і швидкий. Готуємо плов у сковорідці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курка – 0.5 кг
- Рис білий – 0.5 кг
- Чорнослив – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Приправа Маггі Жульєн – 0.3 пакетів
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати плов з куркою і чорносливом легко! Підготуйте всі продукти для приготування плову з чорносливом. Почистіть і промийте овочі та зелень. М’ясо курки наріжте на невеликі шматочки.
Очищені цибулю і моркву наріжте маленькими кубиками.
У сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому нарізані овочеві кубики. Потім перекладіть до них шматочки курки і посмажте кілька хвилин. М’ясо з овочами по своєму смаку посипте сіллю і додайте приправу «Маггі», потім все перемішайте.
Чорнослив промийте і наріжте на четвертинки. До обсмажених курки і овочів покладіть шматочки чорносливу і очищені зубки часнику.
Рис кілька разів промийте холодною водою і перекладіть в сковорідку. Залийте все гарячою водою, щоб вона була на 2 пальці вище рівня рису. Все добре перемішайте. Доведіть плов до кипіння. Потім зробіть невеликий вогонь, сковорідку закрийте кришкою і тушкуйте плов протягом 25-30 хвилин.
Плов з куркою і чорносливом готовий. Можете розкладати його в порційні тарілки.
Посипте плов дрібно нарізаною свіжою зеленню і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов Плов без цибулі Плов в казані Плов з круглозерним рисом Плов з куркою Плов з м'ясом і чорносливом Плов у каструлі