Для здорового і правильного харчування традиційний плов ніяк не підходить. Як альтернативою йому вам пропонується приготувати не менш смачний і корисний для здоров’я плов з куркою і грибами, адже ці продукти добре поєднуються смаком, так і калорій в такому плові набагато менше. На програмах «Смаження» і «Гасіння» ви за лічені хвилини отримаєте ароматне і дуже розсипчасте блюдо.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 300 гр.
- Рис білий – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Гриби заморожені (варені) – 200 гр.
- Вода – 600 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Приправа для курки – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати плов з куркою і грибами в мультиварці просто! Чистимо та миємо цибулину і моркву. Потім цибулю шаткуємо маленькими кубиками, а моркву подрібнюємо на тертці або нарізаємо тонкою соломкою. Наливаємо в чашу рослинне масло і перекладаємо в неї подрібнені цибулю і моркву. Кришку не закриваємо. Включаємо програму «Смаження» або «Випічка» на 30 хвилин. Обсмажуємо овочі, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
Морожені гриби розморожуємо будь-яким способом, ошпарюємо окропом і відкидаємо на друшляк для видалення зайвої води.
Потім підготовлені гриби перекладаємо в чашу, перемішуємо з обсмаженими овочами і смажимо все ще 7 хвилин.
Промите і обсушенное рушником куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки.
Потім шматочки філе перекладаємо в чашу і смажимо протягом 10 хвилин.
Рис в окремій мисочці 5-8 раз промиваємо холодною водою і рівним шаром укладаємо в обсмаженою інгредієнтів. Потім все по своєму смаку посипаємо сіллю, чорним перцем, кладемо лист лавра і спеції для курки.
Заливаємо плов вказаним у рецепті кількістю гарячої кип’яченої води. Закриваємо кришку. Включаємо програму «Плов» на час за замовчуванням. Якщо цього немає у вашій моделі мультиварки, встановлюємо 35 хвилин.
Після сигналу про завершення програми плов залишаємо під закритою кришкою на 15-20 хвилин. Потім лопаткою його перемішуємо, пробуємо і розкладаємо в порційні тарілки. Приготований плов з куркою і грибами красиво декоруємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Смачного!