Готуємо плов в духовці. За великим рахунком, можна брати для цього форму з будь-якого матеріалу, але саме в скляному блюді виглядає особливо ефектно і відмінно пропікається. А також довго остигає. Для плову будемо використовувати курячі крильця – вони невеликі за розміром і встигають відмінно приготуватися, стати м’якими і ніжними.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 350 гр.
  • копчені Курячі крильця – 700 гр.
  • Масло рослинне (для крылашак) – 3 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 4 – 5 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Приправа для курки – 1 – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 700 мл
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування плову з куркою в скляній формі в духовці. Відразу замаринуем курячі крильця. Промиваємо їх. Обсушуємо паперовим рушником і покласти в миску. Поливаємо їх рослинною олією, посипаємо крупною сіллю і приправою для курки. Перемішуємо крильця для рівномірного розподілу спецій, миску затягуємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на той час, поки будемо готувати інші інгредієнти.

Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на спеціальній крупній тертці.

Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні кубики.

У сковороді розігріваємо таку кількість рослинного масла, щоб воно покривало дно на сантиметр, розігріваємо його до гарячого стану. Висипаємо в розігріте масло цибулю і обсмажуємо його на середньому вогні до прозорості. Потім додаємо моркву, перемішуємо і готуємо при помішуванні ще три-чотири хвилини. Температура плити – середньо-висока. Морква повинна почати рум’янитися. Не забуваємо помішувати в процесі

Рис висипаємо в миску і промиваємо в кількох працях води. Остання вода повинна виходити з крупи повністю прозорою. Промитий рис викладаємо в сковороду до цибулі і моркви, додаємо сіль, чорний мелений перець і приправу для курки, перемішуємо. Тримаємо на плиті ще дві-три хвилини при помішуванні і знімаємо.

У скляну форму для запікання викладаємо рис з овочами. Вирівнюємо.

Вливаємо гарячу воду. При необхідності на даному етапі можна досолити страву.

На поверхні рису розкладаємо замариновані курячі крильця.

Зубки часнику очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й укладаємо між крильцями. Також кладемо лаврове листя. Закриваємо форму фольгою блискучою стороною всередину і обжимаем руками краю.

Духовку попередньо розігріваємо до температури 190 градусів і ставимо в неї форму з пловом на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом години. Після закінчення цього часу знімаємо фольгу і продовжуємо запікати ще тридцять хвилин.

Готовий плов дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і подаємо на стіл прямо у формі. Для прикраси можна посипати поверхню свіжої рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Плов Плов з курки з рисом Плов з куркою Плов з куркою в духовці Плов з куркою і часником