найшвидший і ніжний плов виходить з рису і курки. Приготувати ситний продукт можна утятнице в духовці. Оригінальний спосіб збереже пряний аромат і смак. Страва ідеально підходить для великої родини.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рис білий – 300 гр.
- Курка – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Квашена капуста – 100 гр.
- Часник – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування плову з куркою в утятнице в духовці. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо.
Пасеруємо овочі в олії кілька хвилин.
Курку ріжемо на порційні шматочки і також обсмажуємо в рослинному маслі. Тримаємо на вогні до появи легкого рум’янцю.
Викладаємо піджарку в гусятницю.
Солимо і рясно посипаємо спеціями. Додаємо квашену капусту і розмішуємо.
Далі додаємо рис, головку неочищеного часнику і заливаємо заготівлю водою.
Відправляємо гусятницю на 1 годину в духовку, розігріту до 180 градусів.
Ароматний плов зі шматочками ніжної курки готовий. Діліть частування на порції і подавайте до столу!
Пісний плов з грибами Плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов з куркою і часником