найшвидший і ніжний плов виходить з рису і курки. Приготувати ситний продукт можна утятнице в духовці. Оригінальний спосіб збереже пряний аромат і смак. Страва ідеально підходить для великої родини.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис білий – 300 гр.
  • Курка – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Квашена капуста – 100 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування плову з куркою в утятнице в духовці. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо.

Пасеруємо овочі в олії кілька хвилин.

Курку ріжемо на порційні шматочки і також обсмажуємо в рослинному маслі. Тримаємо на вогні до появи легкого рум’янцю.

Викладаємо піджарку в гусятницю.

Солимо і рясно посипаємо спеціями. Додаємо квашену капусту і розмішуємо.

Далі додаємо рис, головку неочищеного часнику і заливаємо заготівлю водою.

Відправляємо гусятницю на 1 годину в духовку, розігріту до 180 градусів.

Ароматний плов зі шматочками ніжної курки готовий. Діліть частування на порції і подавайте до столу!

Пісний плов з грибами Плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов з куркою і часником