З багатьох варіантів різних пловів без м’яса привабливим буде плов з мідіями, які завдяки якісному білку, ненасиченим жирним кислотам роблять страву не тільки корисним і екзотичним, але і смачним. У вас вийде вишукане блюдо для вечері в колі друзів і для пісних днів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Мідії – 200 гр.
  • Рис довгозерний – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Зіра – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати плов з мідіями. Підготуйте всі зазначені в рецепті продукти для приготування плову.

Мідії для плову візьміть варено-заморожені будь, адже мало в кого є можливість використовувати їх свіжими.

Мідії розморозьте в природних умовах, тоді легше злити воду після розморожування. Такі мідії добре обсмажаться і не будуть тушкованими.

В посуді для приготування плову, казані або глибокій сковорідці добре накалите рослинне масло. Пару хвилин, не більше, обсмажте в ньому розморожені мідії і перекладіть їх на окрему тарілку.

Потім в цьому маслі посмажте до золотистого кольору дрібно нашатковану цибулину.

До смаженій цибулі додайте нарізану на тонку соломку моркву.

Обсмажуйте моркву до м’якості, постійно перемішуючи її лопаткою або ложкою.

Потім поверх обсмажених інгредієнтів укладіть рівним шаром добре промитий рис.

Налийте до цього зирваку теплу воду, щоб вона покрила рис на 1 див. Посуд прикрийте кришкою і тушкуйте рис на невеликому вогні до напівготовності.

Потім в середину рису покладіть очищену від зовнішньої лушпиння головку часнику і покладіть листочки лавра.

Потім, незадовго до закінчення готування, рис по своєму смаку посоліть і додайте зіру і спеції для плову, тоді вони не втратять свій аромат при гасінні.

В приготований плов перекладіть обсмажені мідії. Потім плов з мідіями трохи перемішайте, дайте йому настоятися кілька хвилин і можете подавати до столу.

Смачного!

Плов Плов без моркви Плов в казані Плов з довгозерним рисом Плов з мідіями Плов з часником Узбецький плов в казані на плиті