Плов відноситься до тих страв, приготування яких можна варіювати з інгредієнтами по своєму смаку і бюджету. У цьому рецепті вам пропонується м’ясо в плові замінити морепродуктів. Страва вийде пікантним, корисним і легким для організму. Морепродукти можна брати будь-які, окремо або в коктейлі. Якщо замість звичайного рису використовувати швидко разваривающийся, то страва ви приготуєте за 30 хвилин.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Креветки свіжі – 100 гр.
- Мідії – 100 гр.
- Рис – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті всі продукти для плову з морепродуктів.
Рис, якщо використовуєте звичайний, кілька разів промийте холодною водою, поки вона не буде прозорою, і потім залиште його у воді.
Попередньо правильно (щоб збереглися корисні і смакові властивості) розморозьте креветки і мідії.
Почистіть і промийте цибулину і морквину. Цибулю наріжте невеликими кубиками.
Моркву нашаткуйте тонкою соломкою.
В посуді для приготування плову (глибокій сковорідці, каструлі з товстим дном, казанку) добре розігрійте олію. Потім масло перекладіть розморожені мідії і креветки, посмажте на середньому вогні 2 хвилини і додати до них дрібно нарізаний часник.
Потім перекладіть в посуд до обсмаженою морепродуктів нарізані моркву і цибулю і, помішуючи, обсмажте їх також протягом 2-3 хвилин. Потім поверх ці інгредієнти викладіть промитий рис.
Рис рівномірно розподіліть по поверхні і навколо нього розмістіть неочищені зубчики часнику. Потім в посуд налийте теплу воду на 1 палець вище шару рису. Рис посипте по своєму смаку сіллю і додати спеції. До плову з морепродуктів відмінно підходять прованські трави. Коли плов закипить, посуд прикрийте кришкою і тушкуйте страву на маленькому вогні протягом 10-20 хвилин залежно від обраного рису.
Потім вимкніть вогонь і дайте плову з морепродуктів настоятися і просочитися ароматами приправ деякий час. Потім акуратно перемішайте плов і можете подавати до столу.
Смачного!