Апетитний розсипчастий плов зі свининою можна приготувати в домашніх умовах в каструлі. Такий спосіб стане відмінною альтернативою класичного казана. Спробуйте блюдо для вашого обіднього меню.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 800 гр.
  • Рис білий – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – 0,5 ст. л.
  • Барбарис – за смаком
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Рецепт розсипчастого плову з свинини в каструлі на плиті простий у приготуванні! Підготуємо продукти для плову. Свинину розморожуємо і промиваємо під водою, овочі очищаємо від шкірки.

Ділимо м’ясо на дрібні шматочки, потім обсмажуємо до яскравого рум’янцю в рослинному маслі.

Перекладаємо м’ясо зі сковороди в каструлю. Плиту не вимикаємо.

Кладемо рис в розпечену сковороду. Розмішуємо його і прогріваємо 1-2 хвилини. Така дія зробить блюдо розсипчастим.

Тим часом наповнюємо каструлю овочами. Цибулю і моркву ріжемо крупно.

Накриваємо овочі прогрітим рисом. Додаємо барбарис, сіль і приправу для плову.

Заливаємо вміст холодною водою. Доводимо заготовку до кипіння, після тримаємо її на слабкому вогні 25 хвилин.

Розмішуємо готову страву і ділимо його на порції. Можна подавати до столу!

Плов Плов з барбарисом Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов з м'ясом в каструлі Плов зі свининою Узбецький плов зі свининою