Плов з морепродуктів, як і будь-який інший плов, дуже зручно готувати в мультиварці. У високій чаші інгредієнти легко обсмажувати і змішувати – нічого не випаде, і бризки масла нікуди не потраплять. Та й сам температурний режим мультиварки розрахований на приготування рису як не можна краще. Перед закладкою морепродуктів в чашу слід обов’язково їх розморозити. У даному рецепті використовуємо мідії, але це може бути і просто суміш різних морепродуктів, які зазвичай продаються у відділах з заморожуванням.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 350 гр.
- Морепродукти – 600 гр.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Томати в соку – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Чебрець свіжий – 2 гілки
- Сіль – за смаком
- Масло оливкове – для смаження
- Часник – 1 – 2 головки
Процес приготування:
Готувати плов з морепродуктів в мультиварці просто! Морепродукти, якщо вони заморожені, попередньо розморожуємо в холодильнику. Воду, що виділилася в процесі, обов’язково зливаємо.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо на невеликі кубики. Мультиварку розігріваємо в режимі «Смаження». Вливаємо в чашу невелику кількість оливкової олії, розігріваємо його. Викладаємо нарізану ріпчасту цибулю і обсмажуємо його при періодичному помішуванні до появи невеликого рум’янцю.
Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці. Викладаємо моркву в чашу до цибулі, перемішуємо і продовжуємо смажити ще три-чотири хвилини.
Наступні на черзі в чашу – морепродукти. Додаємо їх до овочевої засмажки.
Також додаємо сіль за смаком, суміш спецій для плову, гілочки чебрецю, перемішуємо всі разом. Часник очистити, дрібно рубаємо ножем і змішуємо з овочами і морепродуктами.
Рис покласти в друшляк і добре промиваємо водою, поки зерна не стануть напівпрозорими.
Промитий рис викладаємо в чашу мультиварки, перемішуємо з вмістом. Томати у власному соку розминаємо виделкою до пюреобразного стану і додаємо їх у чашу слідом за рисом.
Далі вливаємо в чашу таку кількість гарячої води, щоб вона покрила плов на сантиметр-півтора. Досолює при необхідності.
Закриваємо кришку мультиварки, встановлюємо програму «Плов» на сорок хвилин і натискаємо «Старт».
Коли програма закінчиться, залишаємо готовий плов на підігріві ще на десять хвилин, щоб він настоявся. Паралельно можна підготувати часник для більш ефектної подачі. Головки часнику не очищаємо від лушпиння, але добре промиваємо і обсушуємо рушником. На невеликій сковороді розігріваємо тонкий шар оливкової олії. Головки розрізаємо впоперек на дві частини і вкладаємо їх у сковорідку зрізом вниз. Смажимо до появи рум’яної скоринки на зрізі і дістаємо. Розкладаємо готовий плов по порційних тарілках. Кладемо поруч половинку обсмаженого часнику і подаємо в гарячому вигляді.
Смачного!