Приготування такого плову відрізняється від традиційного способу, але, тим не менш, страва виходить дуже смачним. Важливо, що такий плов готується досить швидко і не вимагає особливих турбот. Візуально страва дуже яскраве і привабливе – шматочки різнокольорових овочів роблять свою справу. Рецепт сподобається вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис довгозерний – 1 склянка
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Квасоля стручкова – 100 гр.
- Кукурудза консервована – 0.5 банок
- Каррі – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Цибуля зелена – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати плов з овочами на сковороді. Рис кладемо в миску і промиваємо в кількох працях води. Остання вода повинна зливатися з крупи повністю прозорою. Покласти рис в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо і доводимо до кипіння. Варимо крупу до напівготовності протягом п’ятнадцяти хвилин. Зернятка повинні стати на поверхні м’якими, а всередині зберегти тверду серцевиною.
Відварений рис відкидаємо на друшляк і добре промиваємо холодною водою. Даємо стекти зайвій волозі і переходимо до приготування овочевий засмажки.
Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо на невеликі шматочки.
У товстостінній сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. Висипаємо в розігріте масло нарізану цибулю і обсмажуємо його на середньому вогні до легкого золотистого рум’янцю. Не забуваємо помішувати в процесі.
Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці.
Кладемо натерту моркву в сковороду до цибулі, перемішуємо і продовжуємо смажити ще три-чотири хвилини.
Стручкову квасоля нарізаємо на короткі відрізки.
Висипаємо квасоля в сковороду до цибулі і моркви, перемішуємо і тушкуємо все разом три-чотири хвилини.
Тепер викладаємо до овочевої засмажки відварений до напівготовності і промитий рис, перемішуємо.
Кукурудзу проціджуємо від зайвої рідини і висипаємо в сковороду до плову.
Слідом додаємо сіль за смаком, каррі, чорний мелений перець, перемішуємо. Вливаємо невелику кількість гарячої води для того, щоб забезпечити рісу вологу – так він дійде до повної готовності. Орієнтовно знадобиться половина або дві третини склянки води. Закриваємо сковороду кришкою і готуємо плов на мінімальному вогні їжі десять-п’ятнадцять хвилин.
Готовий плов розкладаємо по порційних тарілках. Пір’я зеленої цибулі промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем. Посипаємо зеленню порції плову і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Плов без м'яса Плов без моркви Плов з довгозерним рисом Плов на сковороді