Смачний розсипчастий плов можна, знаючи деякі кулінарні секрети, приготувати і в домашніх умовах. Страва не поступиться своїми якостями плову, приготовленому на природі. Готується плов в казані з товстими стінками. Рис береться довгозерний і бажано пропарений. З баранини для плову найкраще підходить лопатка або окіст. Головна умова ідеального плову – це правильні спеції.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис білий – 2 склянки
  • Баранина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Вода – 4 склянки
  • Зіра – 1 ст. л.
  • Барбарис – 1 ст. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати плов з баранини в казані в домашніх умовах? Заздалегідь розморожене і свіже м’ясо промийте під проточною водою, насухо витріть кухонним рушником і нарізати на середні шматочки.

Цибулини почистіть і наріжте середніми півкільцями.

Очищену і промиту моркву нашаткуйте на соломку, адже для плову краще нашаткована морква, ніж терта.

В казані добре розігрійте олію. Для визначення ступеня його нагрівання опустіть у олія шматочок м’яса. Якщо масло активно зашипить навколо м’яса, значить, можна приступати до обжарке інгредієнтів. Перекладіть в казан шматочки баранини і обсмажте їх тільки до зміни кольору м’яса. Потім до м’яса перекладіть нашатковану цибулю і обсмажте його до золотистого кольору.

Потім перекладіть в казан морквяну соломку. Обсмажте її також на великому вогні і не закриваючи казан кришкою до м’якості.

У центр блюда покладіть очищену від зовнішньої лушпиння головку часнику. Потім налийте в казан 3 склянки гарячої води. Закрийте Казан кришкою. Тушкуйте обсмажене м’ясо з овочами (казан) на маленькому вогні протягом 40 хвилин.

Рис для плову промийте 5-8 разів холодною водою. Готовий зірвак посоліть і додайте зазначені в рецепті приправи для плову. Зірвак з сіллю і приправами добре перемішайте і викладіть на нього промитий рис, розподіливши його рівним шаром. Долийте в казан ще трохи води, щоб вона покривала рис на 1 см вище, і вогонь зробіть максимальним. Після закипання варіть плов з рисом на маленькому вогні ще протягом 25 хвилин. Плов з баранини в казані в домашніх умовах готовий. Його акуратно ложкою перемішайте і можете подавати до столу.

Приємного апетиту і вдалих страв!

Пісний плов з грибами Плов без моркви Плов в казані Плов з баранини з рисом Плов з бараниною в казані на плиті Справжній узбецький плов Узбецький плов в казані Узбецький плов в казані на плиті