В мультиварці найчастіше багато господинь готують плов, а замінивши рис перловою крупою, у вас вийде цікаве і незвичайне блюдо, яке припаде до смаку навіть тим, хто не любить перловку. Готуємо плов перловий з куркою. Блюдо виходить низькокалорійне та легке, так що можна включати його в дієтичне меню.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Перлова крупа – 2 ст.
  • Курка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 5 ст.
  • Часник – 5 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов з перловки з куркою в мультиварці просто! Попередньо замочену перлову крупу залийте крутим окропом, потім трохи остудіть і на друшляку або сіте промийте холодною водою.

Почистіть і промийте цибулину і морквину. Потім цибулю наріжте на тонкі кільця, а моркву на тонку соломку.

Налийте в мультічашу трохи рослинного масла і встановіть програму «Смаження» на 10 хвилин. У розігрітому маслі обсмажте нарізані цибулю і моркву.

Куряче м’ясо промийте, наріжте на невеликі шматочки і покладіть в чашу. Обсмажте шматочки до легкої рум’яної скоринки з усіх боків.

Потім до обсмаженою інгредієнтів перекладіть підготовлену перлову крупу і ложкою розподіліть її рівним шаром. Додайте в чашу по своєму смаку сіль і спеції для плову. Поверх перловки покладіть неочищені зубчики часнику. Потім все залийте вказаним у рецепті кількістю чистої води.

Кришку мультиварки закрийте і встановіть програму «Плов» або «Рис» на час за замовчуванням. Це зазвичай 40 хвилин, але якщо перловка ще не буде готова, то час подовжите. Після сигналу про завершення програми плов з перловки з куркою акуратно перемішайте, видаливши часникові зубки, зніміть пробу і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Пісний плов з грибами Плов без моркви Плов без цибулі Плов в мультиварці Плов в мультиварці Редмонд Плов з куркою Плов з куркою в мультиварці Поларіс