Плов з м’ясом – знамените узбецька страва, яка готується в казані на багатті. Для того, щоб легко приготувати цю страву в домашніх умовах не обов’язково розводити багаття, можна скористатися звичайною плитою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис пропарений – 350 гр.
  • Курка – 700 гр.
  • Морква – 2 – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 2 головки
  • Масло рослинне – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати плов з пропаренным рисом і куркою в казані на плиті, охолоджену курячу тушку помийте і розділіть на частини.

Моркву очистіть, помийте і наріжте крупною соломкою. З цибулин зніміть піну і наріжте їх кубиками.

Обсмажте подрібнені цибулю і моркву в казані на олії.

Курку посоліть і обсмажте до рум’яної скоринки окремо від овочів. Потім з’єднайте овочі і курку, додайте спеції для плову, перемішайте і протушкувати 15-20 хвилин.

Потім всипте в казан рис, влийте окріп. Накрийте казан кришкою, доведіть його до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте плов 45 хвилин.

У процесі готування додайте зубчики часнику.

Перед подачею вийміть часник з плову і додайте зелень за смаком.

Смачного!

Плов без м'яса Плов без цибулі Плов з куркою Плов з куркою в казані на плиті Плов з м'ясом Плов з часником Розсипчастий плов з куркою