Плов з м’ясом – знамените узбецька страва, яка готується в казані на багатті. Для того, щоб легко приготувати цю страву в домашніх умовах не обов’язково розводити багаття, можна скористатися звичайною плитою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис пропарений – 350 гр.
- Курка – 700 гр.
- Морква – 2 – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 2 головки
- Масло рослинне – за смаком
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати плов з пропаренным рисом і куркою в казані на плиті, охолоджену курячу тушку помийте і розділіть на частини.
Моркву очистіть, помийте і наріжте крупною соломкою. З цибулин зніміть піну і наріжте їх кубиками.
Обсмажте подрібнені цибулю і моркву в казані на олії.
Курку посоліть і обсмажте до рум’яної скоринки окремо від овочів. Потім з’єднайте овочі і курку, додайте спеції для плову, перемішайте і протушкувати 15-20 хвилин.
Потім всипте в казан рис, влийте окріп. Накрийте казан кришкою, доведіть його до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте плов 45 хвилин.
У процесі готування додайте зубчики часнику.
Перед подачею вийміть часник з плову і додайте зелень за смаком.
Смачного!