Рис басматі завжди виходить розсипчастим. Ароматний і пряні плов з яловичиною і рисом басматі – кращий вечерю для всієї родини, спробуйте і переконайтеся самі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Рис басматі – 300 гр.
  • Вода – 1000 мл
  • Приправа (на вибір) – 1,5 ст. л.
  • Часник – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов з рисом басматі і яловичиною просто! М’ясо помийте і наріжте довільними шматками.

Овочі помийте і наріжте невеликими кубиками.

Поставте казан на вогонь, влийте в нього пару столових ложок рослинного масла. Обсмажте м’ясо на сильному вогні.

Потім додайте овочі до м’яса, смажте, поки цибуля не стає прозорим.

Після цього всипте рис басматі і перемішайте, щоб він просочився маслом.

Влийте воду, додайте сіль, спеції і головку часнику. Накрийте казан кришкою, доведіть його вміст до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть температуру і томіть плов 35-40 хвилин.

Плов з рису басматі і яловичиною подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Плов Плов з м'ясом в казані Плов з м'ясом в каструлі Плов з рисом басматі Плов з яловичиною в каструлі Співвідношення рису і води для плову в мультиварці