Рис басматі завжди виходить розсипчастим. Ароматний і пряні плов з яловичиною і рисом басматі – кращий вечерю для всієї родини, спробуйте і переконайтеся самі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Рис басматі – 300 гр.
- Вода – 1000 мл
- Приправа (на вибір) – 1,5 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати плов з рисом басматі і яловичиною просто! М’ясо помийте і наріжте довільними шматками.
Овочі помийте і наріжте невеликими кубиками.
Поставте казан на вогонь, влийте в нього пару столових ложок рослинного масла. Обсмажте м’ясо на сильному вогні.
Потім додайте овочі до м’яса, смажте, поки цибуля не стає прозорим.
Після цього всипте рис басматі і перемішайте, щоб він просочився маслом.
Влийте воду, додайте сіль, спеції і головку часнику. Накрийте казан кришкою, доведіть його вміст до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть температуру і томіть плов 35-40 хвилин.
Плов з рису басматі і яловичиною подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Плов Плов з м'ясом в казані Плов з м'ясом в каструлі Плов з рисом басматі Плов з яловичиною в каструлі Співвідношення рису і води для плову в мультиварці