Поживний і яскравий за смаком плов з куркою можна запекти в духовці. Ароматне пряна страва різноманітить ваше домашнє меню. Можна подавати до обіду або вечері. Порадуйте рідних простим і смачним частуванням!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче стегно – 8 шт.
  • Рис білий – 3 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 120 мл

Процес приготування:

Як почати готувати плов з рисом і куркою в духовці? Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Обсмажуємо овочі на сковороді з рослинним маслом до м’якості.

Викладаємо овочі рівним шаром у форму для випікання. Зверху розподіляємо шар промитого рису. Додаємо трохи солі.

Рослинне масло змішуємо з паприкою, чорним меленим перцем і сіллю за смаком. Обмазуємо в суміші курячі ніжки, далі кладемо їх у форму з продуктами. Вливаємо воду, щоб вона закривала рис.

Фольгою щільно закриваємо форму з вмістом і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Готуємо при 180 градусів. Після знімаємо фольгу і готуємо страву ще 20 хвилин.

Яскравий плов з куркою в духовці готовий. Подавайте смачне частування до столу!

Плов Плов з круглозерним рисом Плов з куркою Узбецький плов з куркою