Поживний і яскравий за смаком плов з куркою можна запекти в духовці. Ароматне пряна страва різноманітить ваше домашнє меню. Можна подавати до обіду або вечері. Порадуйте рідних простим і смачним частуванням!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряче стегно – 8 шт.
- Рис білий – 3 ст.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 120 мл
Процес приготування:
Як почати готувати плов з рисом і куркою в духовці? Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Обсмажуємо овочі на сковороді з рослинним маслом до м’якості.
Викладаємо овочі рівним шаром у форму для випікання. Зверху розподіляємо шар промитого рису. Додаємо трохи солі.
Рослинне масло змішуємо з паприкою, чорним меленим перцем і сіллю за смаком. Обмазуємо в суміші курячі ніжки, далі кладемо їх у форму з продуктами. Вливаємо воду, щоб вона закривала рис.
Фольгою щільно закриваємо форму з вмістом і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Готуємо при 180 градусів. Після знімаємо фольгу і готуємо страву ще 20 хвилин.
Яскравий плов з куркою в духовці готовий. Подавайте смачне частування до столу!
Плов Плов з круглозерним рисом Плов з куркою Узбецький плов з куркою