Для правильного, смачного плову важливо дотримуватися пропорції рису і води. При варінні в каструлі зазвичай беруть 1:2 інгредієнтів. Такий рис виходить красивим і розсипчастим, а плов смачним і апетитним. Пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1,5 склянки
  • Вода – 3 склянки
  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Яловичину чистимо від плівки і промиваємо. Потім ріжемо її кубиками приблизно 1,5*1,5 див.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо невеликими шматочками.

Тепер почистимо моркву, а потім промиємо і натремо з допомогою великої терки.

сковороду Змащуємо рослинним маслом, розігріваємо його і обсмажуємо шматочки яловичини 5-7 хв. Додаємо овочі і продовжуємо смажити ще 10 хв

Рис промиваємо в друшляку і відправляємо в киплячу воду, варимо 130 хв. поле кипіння.

Потім додаємо рис м’ясо з цибулею і морквою, а також спеції і сіль за смаком. Перемішуємо і обсмажуємо і викладаємо 5-7 хв

Приємного апетиту!

Пісний плов Пісний плов з грибами Плов Плов з яловичини з рисом Співвідношення рису і води для плову в мультиварці Узбецький плов