Сушені гриби, особливо боровики, надають плову оригінальний смак. Важливо не додавати багато приправ (тільки половину, що кладеться в звичайний м’ясний плов), щоб вони не заглушили смак грибів. Готувати плов можна в казані або чавунній сковорідці. Рис для плову підходить будь. Його добре промивають, щоб плов вийшов розсипчастим. Для непостных днів плов з сушеними грибами готують на вершковому або топленому маслі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 1 склянка
- Вода – 330 мл
- Білі гриби сушені – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 0.5 головок
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Для того щоб приготувати плов з сушеними грибами, попередньо замочіть в холодній воді сухі боровики і, коли вони стануть м’якими, можете приступати до готування плову. Також на 30 хвилин залийте рис холодною водою.
Почистіть цибулю і наріжте її на тонкі кільця.
Почистіть і промийте морквину і наріжте її тонкою соломкою.
Замочені гриби ретельно промийте під проточною водою і наріжте на невеликі брусочки.
В казан або сковороду налийте олію, щоб воно покрило дно вашої посуду мінімум на 1 палець. Потім мало добре розігрійте.
В масло перекладіть цибульні кільця і обсмажте їх майже до коричневого кольору. Смажте на великому вогні.
Потім до смаженій луку перекладіть нарізані моркву і сухі гриби і обсмажуйте їх, щоб морква добре просочилася маслом. Після цього налийте в казан 1 склянку чистої води (у такому обсязі, як рис), додайте сіль за смаком і тушкуйте все на великому вогні протягом 5 хвилин.
Замочений рис добре промити холодною водою і викладіть рівним шаром поверх грибів з овочами. Потім насипте в плов трохи спецій і в середину блюда помістіть півголівки неочищеного часнику.
Готуйте плов на великому вогні, не закриваючи казан кришкою, і до того часу, поки вода не википить до рівня шару рису. У міру википання води рис лопаткою трохи зберіть гіркою і ложкою зробіть кілька заглиблень до дна казана. Потім закрийте казан кришкою, зробіть мінімальний вогонь і тушкуйте плов до готовності рису.
Приготований плов з сушеними грибами для плити, дайте настоятися хвилин 10, потім ложкою перемішайте, зніміть пробу і можете подавати до столу.
Смачного!