Розсипчастий і ароматний плов з бараниною в казані на плиті в домашніх умовах. Таке блюдо смачно нагодує, додасть сил та енергії для продуктивного дня.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Баранина – 300 гр.
  • Рис пропарений – 1,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Масло соняшникове – 60 мл
  • Шафран – на смак
  • Паприка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Барбарис – 1 ст. л.
  • Зіра – за смаком
  • Куркума – за смаком
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Готувати розсипчастий плов з баранини в казані на плиті просто! Сухий барбарис залийте гарячою водою, щоб він трохи розмокнув.

поставте Казан на вогонь, розігрійте в ній олію. Спочатку обсмажте в казані цибулю, нарізану півкільцями.

Моркву наріжте соломкою і додайте її в казан, коли цибуля трохи зарум’яниться.

Коли морква стане м’якою, викладіть в казан нарізану баранину і швидко обсмажте її з усіх сторін. Потім додайте сіль, шафран, барбарис, куркуму і влийте склянку гарячої води. Тушкуйте зірвак 25-30 хвилин до готовності м’яса.

Рис промийте кілька разів і викладіть в казан поверх зірвака. Долийте в казан гарячу воду, щоб вона перевищувала шар рису на 1 сантиметр. Рис втопіть зубчики часнику.

Томіть плов на помірному вогні під кришкою 30-40 хвилин, поки вода повністю не вбереться.

Готовий плов залиште на 10 хвилин під кришкою, щоб він настоявся, потім перемішайте його і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Плов без м'яса Плов без моркви Плов без цибулі Плов в казані Плов з баранини з рисом Плов з барбарисом Плов з м'ясом в казані