Плов в казані з соковитим м’ясом яловичини і ароматними спеціями найкраще виходить на багатті, ситний, приголомшливо ароматний, таке блюдо запам’ятається надовго!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Рис білий – 800 гр.
- Яловичина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 – 4 шт.
- Морква – 3 – 4 шт.
- Перець чорний мелений – 1,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1,5 ч. л.
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1 ст. л.
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Вода – 2,5 – 3 л
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування плову з яловичини в казані на вогнищі? Рис промиваємо і замочуємо в холодній воді, поки готуємо м’ясо і овочі.
Яловичину моєму, очищаємо м’ясо від білої плівки і нарізаємо на кубики приблизно в 1,5 на 1,5 см.
Моркву чистимо та миємо, ріжемо її тонкими смужками.
Тепер очищаємо цибулю, його поріжемо півкільцями.
Заливаємо в казан рослинну олію, розігріваємо його і викладаємо м’ясо яловичини. Обсмажуємо 10 хв з обох сторін.
Після цього додаємо до нього цибулю і моркву, перемішуємо і продовжуємо смажити ще 10 хв
Засипаємо рис, зіру, мелений червоний і чорний перець, а також сіль. Перемішуємо всі інгредієнти і заливаємо воду. Тушкуємо плов протягом 45-50 хв. під кришкою до повної готовності рису. Якщо вода почне википати, додаємо ще трохи, щоб рис не пригорав.
Приємного апетиту!
Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Розсипчастий плов з яловичиною Співвідношення рису і води для плову в мультиварці Справжній узбецький плов Узбецький плов в казані