Кожна поважаюча себе господиня повинна мати рецепти швидких і смачних страв, і одним з них може бути лінивий плов з куркою в рукаві. По своїй суті це адаптований до теперішнього часу і спрощений варіант традиційного плову, але смачний і корисний, так як не містить масла. Рис для плову в рукаві краще взяти довгозерний пропарений, а м’ясо курки підійде будь-яке.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Рис білий – 1 склянка
  • Курка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Куркума – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 1.5 склянки

Процес приготування:

Готувати ледачий плов з куркою в рукаві для запікання в духовці легко! Рис для плову добре кілька разів промийте і потім залийте водою на деякий час. Курку помийте і наріжте на шматочки довільного розміру. Потім натріть м’ясо сумішшю зазначених у рецепті приправ і солі.

Почистіть і помийте цибулину і моркву наріжте їх на тонкі шматочки довільної форми, як вам зручніше.

З замоченого рису через друшляк злийте воду. Відріжте шматок рукава для запікання з запасом в 15 див. Один кінець рукава щільно закріпіть. В рукав помістіть шматочки курки зі спеціями і поверх курки викладіть промитий рис.

Потім поверх рису покладіть нарізані цибулю і моркву. Овочі та рис трохи посоліть. Потім налийте в рукав вказане в рецепті кількість чистої води і щільно закріпіть другий кінець рукава. Закріплюйте рукав так, щоб залишалося в ньому вільне місце, адже рис розбухне і збільшиться в об’ємі.

Запікайте ледачий плов з куркою в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин. Розсипчастий і ароматний плов можете подавати до столу.

Смачного!

Пісний плов Плов без м'яса Плов з круглозерним рисом Плов з курки з рисом Плов з куркою Плов з куркумою Плов з м'ясом