Сьогодні представляю вашій увазі рецепт плову зі свининою в пакет для запікання в духовці. Без особливих клопотів і швидко ви можете приготувати плов в пакет для запікання. Він вийде таким же розсипчастим і смачним, як приготовлений в казанку або мультиварці. Готуємо плов зі свининою. Рис беремо длиннозерных сортів. М’ясо попередньо обсмажуємо з цибулею, але можна класти в пакет і необжаренное. Спеції для плову беремо або спеціальну суміш, або зіру з коріандром і куркумою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис довгозерний – 250 гр.
  • Свинина – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 400 мл
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати плов зі свининою в пакет для запікання в духовці, спочатку готуємо в зазначеному рецепті кількості всі інгредієнти для плову в пакеті.

Шматочок свинини моєму холодною водою, витираємо насухо серветками і нарізаємо на шматочки будь-якого розміру.

Очищену і промиту цибулю шаткуємо тонкими півкільцями.

В сковорідці розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому протягом 3 хвилин шматочки свинини. Смажимо на середньому вогні.

Потім перекладаємо до м’яса нашатковану цибулю і смажимо все ще декілька хвилин, щоб м’ясо просякло ароматом смаженого лука.

Пожаренное з цибулею м’ясо перекладаємо в окремий посуд. До м’яса кладемо добре промитий рис.

Очищену і промиту моркву шаткуємо на тонкі брусочки.

Перекладаємо до решти інгредієнтів нарізану моркву і очищені від лушпиння часникові зубки.

Страву за своїм смаком посипаємо сіллю і спеціями для плову.

Ложкою всі ці інгредієнти акуратно перемішуємо.

Потім цю масу перекладаємо в пакет для запікання, щільно закріпивши один його кінець кліпсою.

Потім наливаємо в пакет вказане в рецепті кількість чистої води. Закріплюємо другий кінець пакету. Готуємо плов в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин.

Після закінчення цього часу дістаємо плов з духовки, обережно розрізаємо його і знімаємо пробу. Якщо рис ще трохи твердий, продовжуємо процес запікання ще хвилин 10.

Приготований плов ложкою акуратно перемішуємо і розкладаємо в порційні тарілки.

Плов зі свининою в пакеті вийшов розсипчастим і ароматним. Страва гарно декоруємо і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Плов Плов без цибулі Плов з м'ясом Плов зі свинини з рисом Плов зі свининою в духовці Плов у рукаві для запікання в духовці