Пловом з креветками можна побалувати себе і свою сім’ю навіть тоді, коли немає часу на «подвиги» на кухні. Адже особливих зусиль і багато часу для приготування не потрібно. Швидко, просто, смачно – це як раз про такий плов. Якщо в морозилці виявився пакет очищених заморожених креветок – прямий шлях таким морепродуктів у смачний плов.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис білий – 250 гр.
  • Креветки свіжі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 5 – 6 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Каррі – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати плов з креветками на сковороді легко! В товстостінну сковороду наливаємо рослинне масло без запаху. Його кількість має бути таким, щоб дно було вкрите на сантиметр-півтора. Добре розігріваємо олію до температури гарячої. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на маленькі шматочки. Висипаємо в гаряче масло цибулю і смажимо його пару хвилин. Не забуваємо помішувати. Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці. Висипаємо морквяну стружку до цибулі, перемішуємо, продовжуємо обсмажувати. Болгарський перець миємо, обсушуємо, очищаємо від насіння і плодоніжки. М’якоть перцю ріжемо на кубики і висипаємо їх в сковороду до овочів. Перемішуємо і смажимо все разом ще три-п’ять хвилин.

Очищені креветки промиваємо, даємо воді стекти і викладаємо їх в сковороду до овочів. Перемішуємо. Якщо креветки варено-морожені, попередньо розморожувати їх не потрібно. Вливаємо гарячу воду в такій кількості, щоб вона покрила вміст сковороди на півтора-два сантиметри. Додаємо сіль, каррі, очищений і нарізаний на шматочки часник. Прикриваємо кришкою, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо суміш п’ять-сім хвилин.

Рис попередньо добре миємо, щоб змити зайвий крохмаль з зерен. Крупа повинна придбати напівпрозорий стекляннообразный вигляд. Поміщаємо промиту крупу в сковороду до овочів, перемішуємо. При необхідності доливаємо більше гарячої води: рис повинен бути покритий рідиною на півсантиметра – сантиметр.

Не закриваємо сковороду кришкою і доводимо рідина в плові до кипіння. Чекаємо, поки вона випарується з поверхні, але залишиться в «тілі» плову. Потім закриваємо сковороду кришкою і готуємо плов ще десять хвилин. Вимикаємо Плиту і залишаємо страву під кришкою дійти до готовності ще хвилин десять-п’ятнадцять.

Готовий плов і розкладаємо по порційних тарілках і подаємо на стіл в гарячому вигляді зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Пісний плов з грибами Плов Плов без моркви Плов з морепродуктів Плов з овочами Плов з часником