Неймовірно ситний і яскравий домашній плов можна приготувати з свинини і нуту. Страва порадує корисними властивостями і насиченим смаком. Оцініть оригінальний рецепт з східними корінням.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 0,5 кг
  • Рис білий – 2 склянки
  • Нут (в соусі) – 1 банка
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – 0,5 ст. л.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування плову з свинини з нутом? Свинину розморожуємо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо продукт в сковороді або каструлі з товстим дном.

Додаємо терту моркву і подрібнену ріпчасту цибулю. Тушкуємо 3-5 хвилин.

Посипаємо продукти сіллю і спеціальної приправою для плову.

Далі додаємо нут в соусі і томатну пасту. Розмішуємо масу і доводимо її до кипіння.

Додаємо промитий рис. Заливаємо вміст холодною водою.

По центру заготовки розміщуємо головку часнику в лушпинні. Тушкуємо блюдо близько 30 хвилин до випаровування вологи.

Живильний плов з нутом і свининою голів. Розмішуйте частування і подавайте до столу!

Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом і нутом Плов з нутом Плов зі свининою Плов зі свининою на сковороді Розсипчастий плов зі свининою