Варення в плюшки можна додавати будь-яку на свій смак, головне, щоб воно мало щільну консистенцію і не розтікається. Дріжджове тісто має добре вистоятися, щоб випічка вийшла повітряної.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Свіжі дріжджі – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Варення – 200 гр.
  • Кунжут – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування булочок з варенням з дріжджового тіста. Молоко підігрійте, додайте в нього столову ложку цукру і дріжджі.

Далі всипте 100-150 грам борошна, перемішайте віночком до однорідної консистенції. Залиште опару в тепле місце на 15-20 хвилин.

В окрему миску вбийте яйце, всипте цукор, що залишився і сіль. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні, остудіть і додайте в яєчну масу.

Змішайте опару і яєчно-масляну суміш. Потім частинами всипте просіяне борошно, замісіть однорідне тісто, укрийте його рушником і залиште на 60 хвилин.

обімніть Тісто і розділіть на 16 рівних частин. Кожну частину прbплюсніть рукою, покладіть трохи варення і потім скріпіть краю, щоб начинка залишилася всередині.

Форму для запікання застелити пергаментом, викладіть в неї заготовки, залиште їх на 20-30 хвилин в теплому місці.

Булочки змастіть збитим яйцем і посипати кунжутом. Помістіть форму в духовку, розігріту до 190-200 градусів на 25-30 хвилин. Плюшки виходять ніжними і рум’яними.

Приємного апетиту!

Плюшки