Цукрові плюшки як в дитинстві у бабусі можна приготувати самостійно. Вийде смачно і ситно! Оцініть домашній рецепт, і подавайте ласощі до великого домашнього чаювання.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сухі дріжджі – 20 гр.
  • Молоко коров’яче – за смаком

Процес приготування:

Готувати цукрові плюшки як в дитинстві у бабусі просто! Підготуємо потрібні інгредієнти за списком. Кефір повинен бути кімнатної температури.

Підготуємо опару для це вливаємо в миску теплий кефір, додаємо в нього ложку цукру і ложку борошна.

Сюди ж викладаємо живі дріжджі.

Ретельно перемішуємо вміст і залишаємо посуд на 10 хвилин у мисці з теплою водою.

В окремій мисці розбиваємо два курячих яйця. Одне залишаємо для обмазування булочок.

До яєць додаємо розтоплене вершкове масло, ванільний цукор і щіпку солі.

Збиваємо яєчну суміш до однорідності.

Готову опару виливаємо в глибоку тарілку.

З’єднуємо опару з яєчною сумішшю. Збиваємо.

Сюди ж просіваємо борошно. Робити це зручно за допомогою дрібного сита.

Починаємо збивати масу до змішування всіх інгредієнтів. Далі акуратно вимішуємо вміст руками до отримання щільного кома.

Розкачуємо тісто і ділимо його на кілька невеликих шматочків. Кожен їх них звертаємо в кулю, після формуємо плоску корж.

Обмазуємо заготовки залишилися яйцем і посипаємо половиною цукру.

Звертаємо кожну корж в трубочку.

Трубочки складаємо удвічі і робимо невеликий розріз. Утворилися пелюстки акуратно розправляємо руками.

Викладаємо підготовлений десерт на деко з пергаментом. Обмазуємо молоком і посипаємо цукром.

Випікаємо блюдо 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

Готовим плюшок даємо трохи охолонути і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Плюшки