Мариновані помідори – улюблениці багатьох обідніх столів. Спробуйте приготувати заготовку з овочів, порізаних часточками, разом зі свіжою зеленню і кропом. Закуска виходить схожою на салат, її зручно подавати до м’яса або разом з гарніром.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Помідори свіжі – 5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Листя хрону – 0.5 шт.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування часточками помідор з зеленню і часником? Ретельно промиваємо помідори, нарізаємо їх шматочками середнього розміру.

Дрібно нарізаємо свіжу зелень: кріп і петрушку. Зубчики часнику продавлюємо під пресом або пропускаємо через дрібну тертку.

На дно чистої і ошпаренной банки викладаємо шматочок листків хрону.

Потім по черзі викладаємо помідори, свіжу зелень і часник.

Зверху кладемо лавровий лист, парасолька кропу і горошини чорного перцю.

Насипаємо в банку сіль, цукор. Наливаємо рослинне масло і оцет.

Кип’ятимо воду і відразу ж заливаємо їй вміст банки до країв. Закриваємо кришкою.

Ставимо банку у велику каструлю з киплячою водою. Тримаємо її там 15 хвилин.

Акуратно дістаємо банку з окропу, закатуємо, закутуємо рушником і даємо охолонути.

Після того як заготівля охолоне, її можна відправляти на зберігання. Помідори часточками із зеленню і часником готові!

Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори на зиму мариновані Різані помідори Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів з часником на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом