Мариновані помідори – улюблениці багатьох обідніх столів. Спробуйте приготувати заготовку з овочів, порізаних часточками, разом зі свіжою зеленню і кропом. Закуска виходить схожою на салат, її зручно подавати до м’яса або разом з гарніром.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Листя хрону – 0.5 шт.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Вода – 300 мл
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування часточками помідор з зеленню і часником? Ретельно промиваємо помідори, нарізаємо їх шматочками середнього розміру.
Дрібно нарізаємо свіжу зелень: кріп і петрушку. Зубчики часнику продавлюємо під пресом або пропускаємо через дрібну тертку.
На дно чистої і ошпаренной банки викладаємо шматочок листків хрону.
Потім по черзі викладаємо помідори, свіжу зелень і часник.
Зверху кладемо лавровий лист, парасолька кропу і горошини чорного перцю.
Насипаємо в банку сіль, цукор. Наливаємо рослинне масло і оцет.
Кип’ятимо воду і відразу ж заливаємо їй вміст банки до країв. Закриваємо кришкою.
Ставимо банку у велику каструлю з киплячою водою. Тримаємо її там 15 хвилин.
Акуратно дістаємо банку з окропу, закатуємо, закутуємо рушником і даємо охолонути.
Після того як заготівля охолоне, її можна відправляти на зберігання. Помідори часточками із зеленню і часником готові!
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори на зиму мариновані Різані помідори Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів з часником на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом