Помідори у власному соку – це універсальна закачування, яка є в погребі у кожної господині. З одного боку – це неймовірно смачні помідори, а з іншого – натуральний томатний соус, який можна використовувати у приготуванні багатьох страв.


Інгредієнти: на 10 л.

  • Помідори свіжі – 5 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 – 6 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування помідорів у власному соку рецепт на століття? Підготуйте банки і кришки для закаток, стерилізуйте їх будь-яким зручним вам способом. Виберіть невеликі помідори, помийте їх, проколіть у підстави зубочисткою або виделкою, укладіть їх в банки, не притискаючи один до одного.

Закип’ятити воду в каструлі, залийте нею помідори в банках. Через 10-15 хвилин злийте воду з банок з помідорами. Банки можна прикрити прокип’яченими кришками.

М’ясисті дуже стиглі помідори помийте, наріжте на четвертинки, покласти в каструлю і поставте на повільний вогонь. Готуйте майже до закипання і поки помідори не почнуть активно виділяти сік. Після чого можна збільшити вогонь.

Коли в каструлі утворюється багато соку, вилийте томатну масу в металеве сито, встановивши його у велику каструлю або миску. Протріть томати через сито.

Томатний сік поставте на вогонь, додайте сіль, цукор з розрахунку 3 ложки на 5-6 літрів рідини. Варто враховувати, що помідори вберуть в себе сіль, тому томатний сік повинен бути пересоленим. Доведіть сік до кипіння і варіть 25-35 хвилин. В кінці додайте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з плити. Залийте помідори отриманим томатним соусом, загорніть, переверніть догори дном, укрийте закачування теплим пледом і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження. Перенесіть помідори у власному соку в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори без стерилізації на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори у власному соку Помідори у власному соку з оцтом