В даний час існує безліч способів консервування помідорів на зиму. Даний рецепт описує варіант приготування часточками томатів без використання оцту. Така заготівля відмінно зберігається і завжди виходить соковитою, смачною і апетитною. Такі помідори – це відмінне доповнення до м’ясного або рибного блюда з гарніром.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 20 гр.
  • Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.
  • Вода – 700 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування часточками помідорів на зиму без оцту. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Томати ретельно промийте і розріжте навпіл. Якщо плоди великі, то нарізайте їх часточками. Ріпчасту цибулю очистіть, потім наріжте півкільцями. Відміряйте необхідну кількість сухих інгредієнтів.

На дно банки викладаємо невелику кількість ріпчастої цибулі.

Томати укладаємо в банку розрізом вниз, заповнюючи ємність до верху.

Аналогічним чином необхідно заповнити всі банки. Зазначене кількість інгредієнтів розрахована на одну літрову банку.

Далі в кожну банку необхідно всипати чорний перець, цукровий пісок і сіль.

Кожну ємність з томатами слід заповнити прохолодною водою.

Після цього дно підходящої каструлі застеляємо рушником, на нього ставимо банки з томатами. Банки прикривають кришками. У каструлю наливаємо таку кількість води, щоб банки були у воді практично до горлечка. Включаємо газ, доводимо воду до кипіння. Потім зменшуємо вогонь до мінімального і продовжуємо стерилізувати банки з помідорами протягом 40 хвилин.

По готовності банки закручуємо герметично кришками, перевертаємо і закутуємо в теплу ковдру до повного охолодження. Потім на тривале зберігання переміщуємо заготовку у прохолодне місце.

Приємного вам апетиту!

Гострий салат з помідорів на зиму Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори часточками Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори, залиті окропом Різані помідори з цибулею на зиму