Цей рецепт гарний тим, що для нього підходять будь помідори, навіть не зовсім «кондиція». Зіпсовані місця овочів можна обрізати, а решту нарізати часточками. Залишиться лише додати цибулю, спеції і буде чудова домашня закуска.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Петрушка – 10 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Листя хрону – 10 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати помідори часточками в маринаді просто! Помідори і зелень промийте, просушіть на рушниках. Часник і цибулю очистіть від лушпиння. Банки для закаток ретельно помийте з використанням соди і стерилізуйте разом з кришками.

У каструлю влийте воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику, перець. Доведіть маринад до кипіння, зніміть каструлю з вогню і дайте йому охолонути.

В чисті банки покладіть листя хрону, кріп і петрушку.

Зубчики часнику розрізати навпіл, цибулю наріжте кільцями. Помідори розріжте навпіл або більш дрібно, на ваш розсуд. Розкладіть томати упереміш з цибулею і часником по банкам.

Розсолом, маринадом залийте банки, додайте в кожну банку по чайній ложці соняшникової олії і 9 %-го оцту. Прикрийте банки кришками і поставте їх стерилізуватися на 15 хвилин в об’ємну каструлю.

Після стерилізації, щільно закрутіть кришки, остудіть банки при кімнатній температурі і потім перенесіть загортання в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори половинками Мариновані помідори як в магазині Помідори часточками на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори з часником