Цей рецепт гарний тим, що для нього підходять будь помідори, навіть не зовсім «кондиція». Зіпсовані місця овочів можна обрізати, а решту нарізати часточками. Залишиться лише додати цибулю, спеції і буде чудова домашня закуска.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Петрушка – 10 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Листя хрону – 10 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Гвоздика – 3 бутона
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати помідори часточками в маринаді просто! Помідори і зелень промийте, просушіть на рушниках. Часник і цибулю очистіть від лушпиння. Банки для закаток ретельно помийте з використанням соди і стерилізуйте разом з кришками.
У каструлю влийте воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику, перець. Доведіть маринад до кипіння, зніміть каструлю з вогню і дайте йому охолонути.
В чисті банки покладіть листя хрону, кріп і петрушку.
Зубчики часнику розрізати навпіл, цибулю наріжте кільцями. Помідори розріжте навпіл або більш дрібно, на ваш розсуд. Розкладіть томати упереміш з цибулею і часником по банкам.
Розсолом, маринадом залийте банки, додайте в кожну банку по чайній ложці соняшникової олії і 9 %-го оцту. Прикрийте банки кришками і поставте їх стерилізуватися на 15 хвилин в об’ємну каструлю.
Після стерилізації, щільно закрутіть кришки, остудіть банки при кімнатній температурі і потім перенесіть загортання в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори половинками Мариновані помідори як в магазині Помідори часточками на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори з часником