Салат з стиглих томатів і перцю виручить вас при несподіваному появі на порозі гостей, адже все що потрібно – це відкрити банку з ароматною заготівлею і перекласти в красиве блюдо. Смачна овочева закуска стане доповненням будь-якого гарячого вечері.


Інгредієнти: на 8 арк.

  • Помідори свіжі – 5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Гвоздика – 16 бутонів
  • Лавровий лист – 8 шт.
  • Перець чорний горошок – 16 шт.
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Оцет столовий 9% – 300 мл

Процес приготування:

Рецепт часточками помідор з болгарським перцем, томати вимийте під проточною водою і розріжте на 4 великі часточки, видаляючи плодоніжки.

Очистіть цибулю від лушпиння і промийте.

Розріжте цибулину навпіл і наріжте півкільцями.

Розкладіть цибулю по стерильним банкам.

Покладіть в кожну банку по 2 гвоздики і горошини перцю і по листу лаврушки.

Закип’ятіть воду, всипте цукор, сіль, розмішайте і поваріть 3 хвилини. Вимкніть вогонь і додайте оцет. Ще раз добре перемішайте маринад і влийте його в банки, не доливаючи до верху 1 див.

В широкій каструлі розмістіть банки з томатами, залийте водою на 2/3 і прокип’ятіть на невеликому вогні, накривши кришкою 5 хвилин.

Діставайте банку по одній і відразу закручуйте кришки. Переверніть тару догори дном, накрийте ковдрою і залиште остигати на добу. Через 2 тижні томати вже будуть добре промариновані.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори з цибулею без стерилізації на зиму Солодкі помідори на зиму Томати, залиті окропом