За цим рецептом ви приготуєте ніжні і солодкі помідори в томатній заливці. За часом і способом приготування він ідентичний звичайної консервації помідорів і завдяки оцту ви також зможете зберегти цю заготовку на зиму.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Томатна паста – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 70 мл
- Вода – 700 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати помідори часточками в томатній заливці? Банки для заготовок ретельно помийте з содовим розчином і стерилізуйте їх зручним для вас способом. Кришки прокип’ятіть і дайте їм обсохнути.
Помідори помийте, обсушіть, вирізати плодоніжки і розріжте кожен овоч на кілька часточок. Заповніть банки часточками помідорів.
Потім приготуйте маринад. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, зменшіть вогонь до середнього, додайте томатну пасту. Після того, як вміст каструлі закипить, варити маринад 5 хвилин. Додайте цукор, сіль, лавровий лист і перець горошком, перемішайте і варіть 5-7 хвилин. В кінці влийте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню. Гарячим томатним маринадом залете помідори в банках і відразу загорніть банки кришками.
Остудіть банки в перевернутому положенні при кімнатній температурі, а потім перенесіть їх в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори як в магазині Помідори з цукром на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Помідори на зиму пальчики оближеш Різані помідори на зиму Солодкі помідори в літрових банках