Помідори часточками в томатному соку можна віднести до легких закаткам, невибагливим до умов зберігання. Крім солодких помідорів вам знадобиться трохи солі і лимонної кислоти.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1000 гр.
- Сіль – 25 гр.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Кріп – 30 гр.
- Петрушка – 30 гр.
- Оцет столовий 9% – 10 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування часточками помідорів в томатному соку? Помідори помийте, зробіть на кожному хрестової надріз. Опустіть помідори в крутий окріп на 3-4 хвилини, потім починаючи від надрізів зніміть шкірку з овочів. Очищені помідори розріжте на часточки.
В окремій мисці змішайте сіль та цукровий пісок.
Петрушку і кріп помийте, дрібно порубаєте ножем і змішайте їх. Часник очистіть від лушпиння, пропустіть його через прес або потріть на дрібній тертці, додати до зелені, перемішайте всі інгредієнти.
Банки для закаток стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. На дно банки викладіть шар з часточок помідорів. Потім викладіть трохи зелені з часником, влити чайну ложку оцту і всипте чайну ложку солі і цукру. Продовжуйте укладати інгредієнти такими шарами, однак оцет більше вливати не потрібно. Укладіть помідори як можна щільніше, щоб не залишалося місця для повітря.
Накрийте банки стерилізованими кришками. Візьміть глибоку об’ємну каструлю, на дно покладіть рушник, поставте в неї банки, влийте в каструлю воду. Стерилізуйте банки в окропі 15-20 хвилин.
Після стерилізації загорніть банки підготовленими кришками, укрийте закачування ковдрою і залиште остигати. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори гарячим способом Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Солодкі помідори в літрових банках