Зелені помідори з хріном мають характерний смак і аромат, і обов’язково сподобаються любителям пряних і гострих закусок. Солоні помідори можна подавати як самостійну закуску до м’ясних страв або зробити салат, нарізавши зелені помідори і заправивши їх нерафінованою олією.


Інгредієнти: на 1 л.

  • зелені Помідори – 500 гр.
  • Корінь хрону – 150 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати зелені помідори з хріном. Підготуйте необхідні інгредієнти для зелених помідорів з хріном. Зелені помідори ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім обсушити. Корінь хрону очистити.

Вимийте і стерилізуйте банку в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. На дно стерильної банки викладіть чайну ложку гірчиці в зернах.

Очищений корінь хрону наріжте на частини і викладіть на дно банки.

Часник очистіть від лушпиння і додайте в банку.

Зелені помідори наколіть в декількох місцях навколо плодоніжки зубочисткою. Зелені помідори щільно додайте в банку.

Насипте необхідну кількість кухонної солі і цукрового піску.

Залийте холодною питною водою, закрити капроновою кришкою і залиште на 5-7 днів при кімнатній температурі.

Потім приберіть в холодильнику на 14 днів. Після закінчення часу дістаньте банку.

Готові квашені зелені помідори викладіть на тарілку і подавайте на стіл. Такі помідори зберігайте в прохолодному місці не більше півроку.

Приємного апетиту!

Бочкові помідори Кислі помідори на зиму Мариновані зелені помідори на зиму Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори на 3 літрову банку на зиму