Зелені помідори з хріном мають характерний смак і аромат, і обов’язково сподобаються любителям пряних і гострих закусок. Солоні помідори можна подавати як самостійну закуску до м’ясних страв або зробити салат, нарізавши зелені помідори і заправивши їх нерафінованою олією.
Інгредієнти: на 1 л.
- зелені Помідори – 500 гр.
- Корінь хрону – 150 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати зелені помідори з хріном. Підготуйте необхідні інгредієнти для зелених помідорів з хріном. Зелені помідори ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім обсушити. Корінь хрону очистити.
Вимийте і стерилізуйте банку в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. На дно стерильної банки викладіть чайну ложку гірчиці в зернах.
Очищений корінь хрону наріжте на частини і викладіть на дно банки.
Часник очистіть від лушпиння і додайте в банку.
Зелені помідори наколіть в декількох місцях навколо плодоніжки зубочисткою. Зелені помідори щільно додайте в банку.
Насипте необхідну кількість кухонної солі і цукрового піску.
Залийте холодною питною водою, закрити капроновою кришкою і залиште на 5-7 днів при кімнатній температурі.
Потім приберіть в холодильнику на 14 днів. Після закінчення часу дістаньте банку.
Готові квашені зелені помідори викладіть на тарілку і подавайте на стіл. Такі помідори зберігайте в прохолодному місці не більше півроку.
Приємного апетиту!
Бочкові помідори Кислі помідори на зиму Мариновані зелені помідори на зиму Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори на 3 літрову банку на зиму